Șampon, balsam, mască de păr, spray fixativ, spray de protecție termică… Sunt produsele esențiale care te ajută să ai părul îngrijit, sănătos și să fii creativă și să-ți creezi coafuri cât mai diverse. Până la acest lucru, însă, e important să ai tunsoarea potrivită „Părul încadrează fața, de aceea este esențial ca tunsoarea să accentueze trăsăturile simetrice, si să le estompeze pe cele asimetrice”, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România. Nu există un anumit număr de tunsori, ci mai multe tehnici de tunsoare, punctează specialistul. Iată câteva sugestii de tunsori și coafuri pentru păr mediu.

Bob cu breton drept și părul întins

5 coafuri pentru păr mediu

Combinația de breton și păr perfect întins arată extrem de bine, dar cere multă atenție și răbdare. În primul rând, bretonul trebuie să fie tăiat cam la două luni. Apoi, dacă nu ai dexteritatea de a întinde părul cu peria, ai nevoie de o placă pe care să o folosești de fiecare dată când te coafezi (atenție, nu depăși 185 de grade). Foarte important este să folosești înainte de utilizarea plăcii, un produs de protecție termică pentru păr.

Citește și – Ai părul fin și vrei să-l vopsești? Află 3 sfaturi de la specialist!

Bob cu breton lung și părul coafat lejer

5 coafuri pentru păr mediu

Este o coafură tinerească, modernă, ce are darul de a te face să scazi câțiva ani față de cei din buletin. Nu te tunde astfel dacă ai fața rotundă și dacă nu suporți părul pe frunte! Pentru stilizare ai nevoie de p perie rotativă, pentru a întoarce vârfurile în interior și de un produs cu fixare lejeră. Poți schimba cărarea bretonului, în așa fel încât să arăți diferit de la o zi la alta. Pentru breton poți folosi o cremă modelatoare.

Coafuri pentru păr mediu – Bucle lejere cu cărare pe o parte

5 coafuri pentru păr mediu

Ondulator, fixativ, îndemânare și timp. Nu este genul de coafură pe care să o faci în grabă sau cu care să ieși la plimbare pe stradă în zilele friguroase, cu vânt puternic. Pentru a realiza aceste bucle lejere, este indicat să folosești un ondulator sau o placă, păstrând o temperatură constantă pe toată durata coafatului. Specialiștii spun că nu este nevoie de temperaturi extreme și dăunătoare pentru păr. Ei recomandă 185 grade.

Bucle clasice, perfect conturate

5 coafuri pentru păr mediu

Părul creț atrage privirile tuturor, mai ales dacă este strălucitor, sănătos și nu are aspect de păr degradat sau vârfuri arse. Dacă vrei o schimbare totală, poți merge cu încrederea pe această variantă. Ai nevoie de ondulator, doar că, spre deosebire de bucelele lejere, trebuie să răsucești șuvița până sus și să ții aparatul mai mult timp. Aplică fixativ pe fiecare buclă după ce ai făcut-o! Nu folosi soluții permanente, care îți pot strica părul!

Părul prins la spate lejer

5 coafuri pentru păr mediu

Poate că varianta unei cozi prinse cu elastic ți se pare mult mai comodă, dar, în funcție de lungimea părului, poți alege diverse variante. Încearcă un coc mic, clasic, destul de simplu de realizat, sau alege să prinzi părul lejer cu multe agrafe. Piaptănă părul bine, adu părțile laterale la spate și începe să pui agrafele, în așa fel încât să nu fie vizibile. Nu strânge părul, ci lasă-l lejer, dacă vrei o coafură elegantă. La final, aplică spray cu fixare puternică.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri care te întineresc