Blackie, o pisică de milioane

În Cartea Recordurilor, Blackie este trecută drept cea mai bogată pisică din lume și nici măcar nu și-a mișcat coada pentru banii pe care i-a câștigat. Stăpânul, Ben Rea, ei i-a lăsat prin testament 12,5 milioane de dolari, în anul 1988. Rea a împărțit suma fabuloasă între trei organizații pentru protecția animalelor pentru a avea grijă de frumoasa felină cu ochi verzi.

În mod ironic, Rea nu le-a lăsat nimic rudelor. El le-a mai dat ceva bani șoferului, grădinarului și instalatorului, iar unui prieten i-a lăsat o casă.

O găină printre cele mai bogate animale din lume

Revoltător, ar spune multă lume! O găină a primit o avere de 15 milioane de dolari după moartea stăpânului ei, Miles Blackwell, în 2002. Soții Blackwell au murit la câteva săptămâni distanță unul de altul. Nu aveau copii, iar singura și marea lor iubire era găina Gigoo.

În testamentul lor, găina a primit totuși partea mai mică a averii. Cei mai mulți bani, adică 45 de milioane de dolari, au fost lăsați unui fond de caritate care se ocupă de promovarea artei, a muzicii și de protecția animalelor.

Trei cățelușe de aur

Conchita, Lucia și April Maria au devenit milionare peste noapte după ce au moștenit 3 milioane de dolari și o casă pe plajă în valoare de 8,3 milioane de dolari. Toată viața lor au trăit în lux, au avut servitori, au mers la spa și au purtat coliere scumpe, din aur. Așa că, după moartea stăpânei, o americană bogată din Florida, stilul lor de viață trebuia să continue așa cum erau obișnuite.

Până și angajații stăpânei bogate au primit o grămadă de bani, 27 de milioane în total, ca să aibă grijă de casă și de cele 3 cățelușe chihuaha. Numai fiul ei a primit doar 1 milion de dolari și a contestat imediat în instanță testamentul, acuzându-i pe servitorii mamei sale că o drogau și că au păcălit-o să semneze actele în favoarea lor.

Motanul Tomasso, de la cerșetor, la prinț sadea

Printre cele mai bogate animale din lume se numără și banalul motănel de maidan Tomasso. Într-o zi a avut norocul să îl găsească pe stradă Maria Assunta, o femeie bogată, fără familie și fără copii. La moartea ei, a moștenit nici mai mult, nici mai puțin de 13 milioane de dolari.

Numai că, în Italia, animalele nu pot moșteni averi. Maria și-a rugat avocații să caute din timp o organizație pentru protecția animalelor pentru a avea grijă de motanul ei. Organizația respectivă ar fi primit banii și i-ar fi satisfăcut toate poftele lui Tomasso.

Dar avocații nu au găsit nicio organizație disponibilă, astfel că asistenta care a îngrijit-o pe Maria a fost numită tutorele pisoiului și i-a administrat moștenirea.

Cei mai băftoși căței. Gunther al III-lea și Gunther al IV-lea

Povestea celor doi ciobănești germani întrece orice închipuire. Gunther al III-lea a fost odorul prețios al Karlottei Liebenstein, care i-a lăsat toată averea ei… 65 de milioane de dolari. Cățelul a primit banii în 1992 și a trăit bine mersi în lux până la moartea sa.

Ulterior, a fost moștenit de fiul lui, Gunther al IV-lea. Între timp, datorită administratorilor, averea a mai sporit puțin… cam pe la 200 de milioane de dolari. Gunther al IV-lea este putred de bogat. Are sub labuțele lui de aur numeroase proprietăți de lux în Italia și în Bahamas, ba chiar a cumpărat, prin servitorii lui umani, o vilă care a aparținut Madonnei. În zilele noastre, se pare că blănosul băftos valorează cam 400 de milioane de dolari.

Vezi care sunt cele mai rapide animale din lume!

sursa foto: Shutterstock

Citeşte şi: Animale marsupiale. Care sunt și ce caracteristici au!