Ce este apa cu miere

Apa cu miere, după cum sugerează și numele, este o băutură făcută prin combinarea mierei cu apă caldă.

Acest tonic pentru sănătate se consumă primul lucru dimineața, înainte de mese sau înainte de a vă culca.

Folosit în aplicații medicale tradiționale de generații, acest tonic simplu la domiciliu devine din ce în ce mai popular în întreaga lume, deoarece poate fi o strategie ieftină și eficientă pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

De ce este bună lămâia pentru copii și de la ce vârstă poate fi consumată

Apa cu miere – beneficii

Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale apei cu miere includ, printre altele

– capacitatea sa de a ajuta la scăderea în greutate

– de a îmbunătăți imunitatea

– de a reduce răspunsul alergic

– de a clarifica problemele respiratorii

– de a întări sănătatea cardiovasculară

– de a ajuta la digestie.

Reduce alergiile

Mierea este cunoscută pentru a suprima răspunsul alergic al organismului prin optimizarea sistemului imunitar.

Acest lucru poate reduce inflamația inutilă în corp, în special pentru persoanele cu sisteme sensibile care răspund unor stimuli minori.

Pierdere în greutate

Apa potabilă vă poate ajuta să vă simțiți pline, ceea ce va reduce probabilitatea de supraalimentare sau gustări între mese.

Mierea poate satisface dentina dulce, ajutându-vă astfel să evitați gustările nesănătoase, cu zahăr, cu mult mai mulți carbohidrați.

Această băutură este cunoscută pentru creșterea metabolismul, ceea ce poate ajuta la arderea pasivă a grăsimilor, respectiv eforturile de scădere în greutate.

Mierea, medicament la îndemână – Ce și cum poți trata cu ea

Stimulează sistemul imunitar

Mierea are calități puternice antibacteriene, ajutată de prezența peroxidului de hidrogen.

În plus, mierea are niveluri bune de vitamina C, care pot ajuta la stimularea producției de celule albe din sânge și la apărarea organismului împotriva agenților străini și agenților patogeni infecțioși.

Protejează sănătatea respiratorie

Una dintre cele mai cunoscute utilizări pentru apa de miere este ca un remediu pentru problemele respiratorii, cum ar fi dureri în gât, tuse sau congestie sinusală.

Această combinație de apă caldă și miere poate ajuta la eliminarea sinusurilor, calmează inflamația în tractul respirator și suprima tusea.

Ajută în digestie

Mierea, în orice formă, este cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii asupra corpului, în special asupra stomacului.

Dacă suferiți de greață, indigestie, crampe, balonare, exces de flatulență sau orice alte probleme gastro-intestinale, o doză zilnică de apă de miere poate repara rapid acele simptome iritante și inconfortabile.

Acest lucru poate ajuta chiar la îmbunătățirea eficienței absorbției nutrienților.

Mierea cu scorțișoară, amestecul-minune pentru sănătate. Iată în câte feluri te ajută

Cum să faci apa cu miere

Făcând propria apă cu miere este una dintre cele mai ușoare remedii pentru sănătate, deoarece tot ce aveți nevoie este apă caldă și miere.

Unii oameni doresc să adauge alte ingrediente pentru a stimula impactul asupra sănătății, cum ar fi oțetul de cidru de mere, scorțișoară sau lămâie.

Pasul 1: Se fierb 2-3 cești de apă într-o oală.

Pasul 2: Lăsați apa să stea pentru 2-3 minute.

Pasul 3: Adăugați 1-2 linguri de miere – în funcție de preferințe, numai după ce apa s-a mai răcit.

Pasul 4: Se amestecă cu alte ingrediente și se consumă.

Nu adăugați mierea în apă clocotită, deoarece aceasta va cauza denaturarea proteinelor și va compromite calitatea nutritivă a băuturii.

Apa cu miere – efecte secundare

Există câteva posibile efecte secundare ale mierei cu apă caldă, mai ales dacă consumați o cantitate excesivă, cum ar fi creșterea nivelului zahărului din sânge, posibila deteriorare a dinților și creșterea în greutate.

Zahărul din sânge

Mierea conține o cantitate moderată de zahăr per servire, ceea ce poate provoca probleme pacienților diabetici care trebuie să-și mențină glicemia sub control.

Carii dentare

Ca și în cazul oricăror substanțe bogate în zahăr, mierea și apa pot împrăștia zahărul prin dinți, ceea ce ar putea crește riscul cariilor dentare.

Creșterea în greutate

Cu mai mult de 60 de calorii per lingură, o singură cană de apă cu miere ar putea reprezenta mai mult de 5% din consumul zilnic de calorii, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto