Mulți specialiști recomandă mai ales familiilor cu bebeluși sau copii foarte mici să adopte mai degrabă un câine adult, decât un pui. Cățelușii sunt drăgălași, jucăuși, dar vin la pachete și cu probleme de adaptare, pe care le vor depăși mai greu într-o familie în care părinții își dedică tot timpul copiilor.

Un câine adult, mai ales dacă a fost deja dresat, va avea mai multă răbdare, se va acomoda treptat și nu va solicita atenția pe care o cere un pui. Iată care sunt cele mai importante beneficii când aduci acasă un senior.

Un câine adult nu mai plânge noaptea

Mulți cățeluși plâng noaptea de frică, de frig, de dorul mamei și al celorlalți frați. Nu mai poți nici tu să te odihnești, și nici copiii. Ba mai mult, trebuie să te scoli noaptea și să îl hrănești, dacă este prea mic.

Un câine adult nu mai scheaună noaptea de frică. Se întâmplă foarte rar. El va înțelege care este locul lui de dormit, dacă îi pregătești un coș cu o pătură moale, și se va adapta treptat.

Mobila și covoarele scapă întregi!

Orice cățeluș, când îi cresc dinții, trebuie să roadă. Și mai degrabă roade mobila și papucii tăi, decât jucăriile pe care i le cumperi tu. Dar un câine adult a trecut deja de faza asta și este mai puțin tentat să roadă prin casă.

Un câine adult nu mai urinează prin casă

Chiar dacă nu a fost dresat în acest sens, un câine adult se poate abține până este scos la plimbare pentru a-și face nevoile. Cățeii mici au obiceiul să urineze prin casă când sunt prea bucuroși, când se sperie, când sunt entuziasmați sau pur și simplu pentru că nu se pot abține.

Un adult trebuie hrănit doar de două ori pe zi

Dacă pentru puii de cățel trebuie să pregătești mai multe mese pe zi și să iei hrană specială, un adult trebuie hrănit mai rar. Este suficient să descoperi ce îi place și să îi oferi din când în când mici delicatese, când vrei să învețe ceva nou.

Un câine adult este dornic de activitate

Cu un câine deja matur poți face multe lucruri, poți ieși la plimbări lungi, poți alerga cu el prin parc, îl poți lua mai ușor în vacanță, în călătorie cu mașina sau la un meci de fotbal. Chiar dacă va învăța mai greu anumite trucuri, va fi bucuros să aibă un stăpân cu care poate face atât de multe lucruri.

Dacă îi oferi un cămin liniștit, dacă ești ehilibrat și știi cum să te comporți cu un câine adult, dacă ai răbdare să treceți împreună peste etapa de adaptare, vei avea un prieten fidel!