4 pericole la care te poți expune din cauza electrocasnicelor vechi din casă:

 

  1. Microbii din cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este deseori folosit pentru a încălzi un prânz rapid sau pentru a prepara gustări în doar câteva minute. Ceea ce puțini obișnuiesc însă să facă este o curățare atentă a acestui. Cu timpul, grăsimea și resturile de mâncare transformă un cuptor cu microunde într-un loc plin de microbi, foarte periculos, mai ales dacă ne gândim că acolo este preparată rapid mâncarea. Săptămânal, cuptorul cu microunde ar trebui curățat cu mare atenție și igienizat, înainte de a mai fi folosit.

 

  1. Grăsimea din cuptor

Aragazul și cuptorul se murdăresc extrem de repede și rareori sunt curățate imediat după folosire. În acest fel, odată cu timpul, cuptorul se umple de grăsime și devine foarte greu de întreținut, iar mirosul neplăcut va domina de fiecare dată. Avantajul unor cuptoare de generație mai nouă este existența tehnologiei care permite o curatare catalitica a cuptorului, care permite autocurățarea acestuia, datorită particulelor nano-ceramice care absorb grăsimea și reduc mirosul în timpul coacerii.

 

  1. Bacteriile din mașina de spălat

Una din cele mai periculoase zone ale mașinii de spălat, mai ales pe termen lung, este cauciucul care ermetizează închiderea ușii acesteia. Din cauza umezelii, acolo se poate forma mucegai, mai ales dacă lași ușa închisă după ce ai scos hainele în urma unei spălări. Există și situații în care anumite bacterii nu pot fi eliminare atunci când vei spăla la temperatura de 30 grade Celsius și vor rămâne în mașina de spălat afectând și alte haine.

 

  1. Zgomotul produs de aparate electrocasnice vechi

Un studiu realizat în 2014 de Organizația Mondială a Sănătății a arătat că, în Europa, două persoane din cinci suferă de stres din cauza zgomotului pe care electrocasnicele vechi în fac în locuință. Aici vorbim despre aspirator, mașina de spălat, dar și ventilatoare. Această probleme se reflectă mai ales în lipsa capacității de concentrare a celor care acuză această problemă, iar Organizația Mondială a Sănătății atrage chiar atenția că există legături între tensiunea arterială și zgomotul produs de electrocasnice care, mai ales când au câțiva ani buni de funcționare, devin mai neplăcute din acest punct de vedere.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Mita Stock Images