Se întâmplă adesea să ne plictisim de decorul din locuință sau pur și simplu să se demodeze sau să se degradeze. De multe ori amânăm, însă, renovarea din motive financiare sau doar din comoditate, fără să știm că există câteva obiecte mărunte și ieftine care au puterea să schimbe complet felul în care arată fiecare încăpere. Iată care sunt acestea:

 

  1. O schimbare simplă, dar cu efecte notabile

 

Zona ferestrelor este cea în care putem face nenumărate schimbări fără eforturi prea mari. Ne referim aici la schimbarea glafurilor, dar mai ales la înlocuirea decorațiunilor de la ferestre. E de ajuns să te uiți printre aceste jaluzele ca să observi că o asemenea schimbare nu presupune un efort financiar, dar că este una de efect. Nu uita că anul acesta se poartă violetul, așa că, dacă s-ar potrivi această nuanță în casa ta, poți merge cu încredere către ea.

 

Tot în zona ferestrelor poți schimba și perdeaua sau draperiile. Nici acestea nu te vor costa mult deloc și pot schimba radical felul în care arată casa. Cumpără materialul și apelează la serviciile unei croitorese, s-ar putea să te coste mai puțin și să găsești mai multe modele și imprimeuri decât în cazul în care ai cumpăra draperiile gata făcute.

 

  1. Înlocuiește vechile tablouri sau reîmprospătează aspectul unui perete întreg cu un fototapet

 

Vopsitul pereților este o activitate complicată și se derulează pe mai multe zile, dacă punem la socoteală și uscatul, însă poți transforma un perete întreg doar aplicând un fototapet cât întreg peretele. De asemenea, poți renunța la vechile tablouri și poți opta pentru un fototapet de dimensiuni mai mici. Este o idee care nu va costa deloc mult și este extrem de ușor de pus în aplicare, fără să fie nevoie de specialiști.

 

În plus, poți găsi sute de modele, de la peisaje din natură, la portrete cu celebrități, la fotografii urbane, cu clădiri emblematice.

 

  1. Dă o față nouă canapelelor și paturilor din casă

 

Canapeaua din living poate fi transformată complet cu ajutorul unei huse sau cu o nouă cuvertură bine aleasă, la fel și patul din dormitor. Totodată, poți opta și pentru retapițare, însă aceasta implică de obicei prețuri mai mari.

 

Nu uita de pernuțele decorative – poți cumpăra unele noi, sau poți doar să le schimbi fețele și să le așezi pe canapea. Vor arăta foarte bine și vor fi și foarte utile pentru serile de film în familie, când cel mic adoarme cu capul la tine în poală.

 

  1. Schimbă corpurile de iluminat

 

Vechile lustre sunt demodate și dau casei un aspect învechit. Renunță la ele și înlocuiește-le cu noi corpuri de iluminat mai moderne. Nu este deloc scump, poți găsi plafoniere și lampadare sub 100 de lei, însă sunt în măsură să modifice în mare măsură felul în care arată orice cameră.

 

Abajururile din hârtie de orez sunt printre cele mai ieftine, se integrează foarte bine în orice decor și sunt foarte ușor de instalat. În plus, schimbarea corpurilor de iluminat va genera o lumină diferită, schimbând complet ambianța.

 

E limpede, așadar, că nu trebuie să cheltui sume exorbitante și nici să ai casa plină de praf zile întregi atunci când îți dorești înnoirea atmosferei. Ce părere ai de ideile noastre?

 

Sursa foto: spass/Shutterstock