4 greșeli pe care trebuie să le eviți când îți renovezi casa:
- Îți calculezi greșit bugetul și perioada de timp pentru lucrări
Nu pleca niciodată la drum cu decizia de a renova casa crezând că bugetul stabilit inițial nu va fi depășit. De multe ori, lucrările de finisare și micile detalii pot fi mult mai costisitoare decât te-ai aștepta. În același timp, să nu crezi că o lucrare de două zile chiar va dura atât. Oricând există riscul unor complicații care ți-ar putea da toate planurile peste cap. Ideal ar fi ca pentru renovare să apelezi la o echipă pricepută, cu recomandări bune, iar câteva zile să stai în altă parte, poate chiar într-o mică vacanță.
- Nu gestionezi corect un spațiu mai îngust
Spațiile înguste din casă, precum o baie mai mică, pot fi gestionate greșit în timpul unei renovări. Dacă vrei să schimbi mobilierul din baie, caută ca de fiecare dată să obții mai mult spațiu liber și nu invers. Caută mereu modele de gresie si faianta care să se potrivească stilului încăperii. Spre exemplu, pentru o baie mai mică, mergi pe un mozaic. Acesta este soluția ideală pentru a da impresia de mai mult spațiu. În bucătărie și spațiile de locuit din apartament, folosește de fiecare dată plăci mari de gresie.
- Faci cumpărăturile înaintea planurilor
O altă greșeală care se poate dovedi extrem de costisitoare este aceea de a pleca la cumpărături după electrocasnice și materiale înainte de a stabili exact ce vrei să schimbi și cum vrei să arate. Cere sfatul unui meseriaș și rotunjește mereu pe plus cantitățile de vopsele și volumul de materiale, pentru a fi sigură că îți vor ajunge. Ultimul lucru de care ai nevoie este să te trezești că nu îți ajung materialele și nu mai găsești același model în magazin.
- Nu faci reparații înaintea lucrărilor de renovare
Una dintre marile probleme regăsite în apartamentele dezvoltate în blocuri vechi este cea a pereților strâmbi și a podelelor înclinate. Înainte de a începe lucrările de renovare, este indicat să faci reparațiile necesare în apartament, începând cu îndreptarea pereților și trecând mai apoi la sistemul electric din casă, dar și cel sanitar.
O renovare completă a unei case este un proces costisitor, care se poate lungi în anumite situații chiar și pentru câteva săptămâni. Ține minte că o renovare este un proiect pe termen lung, așa că alege cu mare grijă schimbările pe care vrei să le faci în locuință. Nu îți vei permite să treci din nou prin același proces peste doar doi ani.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Monkey Business Images