Utilizările uleiului de mentă în industria medicală și cosmetică sunt numeroase. Dar și acasă ți-ar prinde bine să ai o sticluță cu ulei esențial din mentă. Pe lângă faptul că alungă oboseala, durerile de cap și parfumează casa, iată cum îl mai poți folosi.

Parfumul uleiului de mentă, ideal pentru obiectele din piele naturală

Știm cu toate că gențile din piele naturală sau scurtele din piele încep să miroasă greu, mai ales dacă nu au fost foarte bine prelucrate. Este neplăcut să mergi la o întâlnire și să deschizi geanta din care iese un miros neplăcut. Ca să nu mai adăugăm și faptul că tot ceea ce ții în geantă va mirosi urât. Dacă ai și tu problema aceasta, pulverizează puțin ulei de mentă pe o batistă și ține-o mereu în geanta din piele. Împrospătează aroma uleiului de mentă ori de câte ori este necesar și geanta ta va mirosi deosebit.

La fel poți face cu pantofii sau ghetele din piele naturală care capătă un miros neplăcut de la transpirație. Seara, pune în pantofi o dischetă de vată stropită cu ulei parfumat de mentă.

Uleiul esențial de mentă alungă paianjenii și țânțarii

Dacă ai probleme cu aceste insecte vara și găsesc mereu un colțișor prin care să intre în casa ta, pune în apropierea acelui loc un difuzor de arome cu ulei esențial de mentă diluat cu puțină vodkă. Paianjenii și țânțarii, ba chiar și căpușele sau muștele nu suportă parfumul mentolat și tare al acestui ulei și vor ocoli zona respectivă.

Uleiul de mentă, de ajutor la drum lung în mașină

Vara, când pleci la drumuri lungi în vacanță cu mașina, ar fi bine să pui un mic difuzor cu aroma mentolată a acestui ulei pe bord. De ce? Din mai multe motive!

Parfumează interiorul mașinii, menține o atmosferă proaspătă și totodată te ține în alertă dacă ai de condus câteva sute de kilometri. Parfumul uleiului de mentă este răcoritor, revigorant și îți menține atenția trează. Datorită lui nu te vei mai simți atât de obosită la volan!

Pe de altă parte, uleiul de mentă în mașină alungă și senzația de greață sau de vertij, dacă unul dintre pasageri are rău de mișcare.

foto: 123rf.com