Al șaselea simț și intuiția se completează, se bazează una pe cealaltă, dar sunt totuși două abilități diferite, care intervin în toate acțiunile noastre. Ele susțin inteligența intuitivă, inteligența emoțională, capacitatea de decizie, instinctul de supraviețuire și gândirea rațională.

Manifestările celui de al șaselea simț sunt complexe. Putem avea diverse presentimente, mai bune sau mai rele, care ne avertizează să ne orientăm într-o anumită direcție. Putem avea intuiția puternică de a lua o anumită decizie, putem simți o empatie puternică față de cineva, fără să îl cunoaștem și să descoperim că este un om deosebit, putem avea un straniu presentiment sau viziune din viitor, care se poate adeveri la distanță de câteva ore sau zile.

Al șaselea simț și intuiția pot fi amplificate

Intens studiate în ultimii 30 de ani, al șaselea simț și intuiția ne arată că ne sunt necesare în multe momente critice din viață. Unii dintre noi beneficiem de o intuiție moderată, poate și pentru că nu o băgăm deloc în seamă. Dar alții se bucură de o intuiție puternică și știu cum să asculte de această voce interioară care îi ghidează corect.

Multe dintre persoanele care știu cât de importantă este intuiția, și-ar dori să își amplifice această capacitate extrasenzorială. Și iată trei uleiuri esențiale bune pentru al șaselea simț și intuiția pe care noi le avem deja, dar pe care le putem dezvolta mai mult.

Trei uleiuri esențiale care dezvoltă abilitățile extrasenzoriale

Uleiurile esențiale se absorb prin mucoasa olfactivă și prin piele. Aroma lor concentrată și baza uleioasă bogată în acizi și eteri stimulează nu doar simțurile de bază, ci și extra simțurile intuitive.

Uleiul de vetiver

Extras din rădăcinile unui soi de iarbă parfumată, înrudit cu citronella și lămâița, el are un parfum intens, concentrat, asemănător cu o combinație între patchouli și lămâie verde. Despre uleiul de vetiver se știe deja că are efect calmant, relaxant și revigorant, ajutând în perioadele de stres și angoasă, după traume și șocuri emoționale.

Mai mult decât atât, vetiverul calmează și deschide totodată mai larg aria de acțiune a centrilor nervoși, amplificând astfel toate sentimentele și emoțiile pozitive legate de al șanselea simț.

Uleiul de ylang ylang

Folosește acest ulei floral, aromat și relaxant în momentele în care ai nevoie de odihnă și în momentele în care vrei să îți echilibrezi emoțiile și trăirile interioare. Ylang ylang echilibrează producția de hormoni, calmează stările de iritare și nervozitate, îmbunătățește tonusul general și starea generală de bine, ba chiar și libidoul.

El are efecte puternice și asupra subconștientului, amplificând puterea vocilor interioare, puterea emoțiilor stranii care ajută intuiția să ne avertizeze asupra unor situații nedorite.

Uleiul de neroli

Este un ulei prețios, obținut din flori de portocal amar, cu efecte paralele de relaxare, calmare, îmbunătățire a tonsului și de accentuare a trăirilor spirituale. Neroli este folosit adesea împotriva migrenelor, durerilor de cap, de dinți sau de mușchi. Dar este folosit și la ședințele de yoga și de meditație, deoarece amplifică puterea de concentrare a subconștientului. Acest ulei se aplică la tâmple și la încheieturile mâinilor, unde se simte pulsul. Este un ulei care conferă energie interioară, încredere de sine și sporește puterea intuiției.