1.Modelele de mașini electrice hibrid sau plug-in au devenit tot mai populare, câștigând tot mai mulți adepţi peste tot în lume, datorită conceptului lor ecologic. Mașinile electrice au fost inventate în Statele Unite ale Americii, între anii 1800-1900, iar de atunci au avut o istorie tumultuoasă. În prezent, pe piaţă sunt disponibile numeroase modele electrice sau hibrid, silențioase, confortabile şi cu un consum redus de energie. Optând pentru unul dintre acestea, nu vei mai fi deloc afectat dacă prețul benzinei crește sau scade, iar cheltuielile tale cu transportul vor scădea simţitor. De altfel, nivelul de entuziasm al românilor pentru achiziția acestor mașini nepoluante a crescut semnificativ în ultimii ani, potrivit unui studiu de piaţă realizat recent. Majoritatea respondenților români s-au declarat optimiști cu privire la viitorul vehiculelor electrice pe piața autohtonă, însă au remarcat necesitatea adaptării acumulatorului electric la o autonomie de cel puţin 300 km sau peste 500 km, pentru a compensa absența stațiilor de reîncărcare electrică din marile orașe.

2.Dacă îți place să pedalezi și vrei să testezi ceva revoluționar, atunci alege un model performant de bicicletă electrică, cu ajutorul căreia vei putea parcurge distanțe mari, cu un efort minim, graţie acumulatorului cu care aceasta este dotată. Viteza pe care o poate atinge o bicicletă electrică este de maximum 25 km/h, iar autonomia se situează la aproximativ 50 km, în funcție de model, dar și de felul în care se prezintă drumul parcurs şi care este gradul acestuia de denivelare/înclinare. De asemenea, poți opta pentru concepte creative de biciclete electrice, cât mai nonconformiste, sportive, elegante sau futuriste, cu accesorii de ultimă generație (apărători pentru anvelope, sisteme antifurt, coșuri pentru transportarea unor mici bagaje etc.), pliabile sau nu, mai ușoare sau mai grele, în funcţie de nevoile şi preferinţele tale. În plus, cu un vehicul electric pe două roți poți câștiga un plus de flexibilitate și rapiditate în traficul urban, chiar în momentele cele mai aglomerate ale zilei, având la dispoziţie o soluție optimă de transport, mult mai economică decât mașina.

3.Trotineta electrică, îți poate oferi, de asemenea, șansa unei călătorii zilnice confortabile spre birou, fără prea mare efort în manevrare, ghidonul acesteia fiind reglabil în funcție de înălțimea călătorului. Dacă ai de parcurs distanțe mai mari sau ai de făcut deplasări pe terenuri înclinate sau cu denivelări, atunci poți opta pentru un model de trotinetă electrică cu anvelope robuste. Dacă plimbările tale includ porțiuni de drum cu semaforizări dese sau aglomerate, atunci o trotinetă electrică cu anvelope mai mici este recomandabilă, în special, pentru posibilitatea de a frâna mai ușor și prompt. Pentru a evita blocajele de maşini şi mijloace de transport la orele de vârf, când niciun șofer nu se poate angaja în depășiri, tu poți înainta cu trotineta electrică lejer și confortabil, viteza maximă a micului vehicul electric putând ajunge până la 30 km/h. Este bine de știut, de asemenea, că gradul de autonomie a trotinetei electrice poate varia între 20 și 45 km, în funcție de modelul ales. În prezent, modelele de trotinete electrice disponibile sunt foarte suple și ușoare, cu o greutate care variază între 11 kg și 17 kg, așa că le poți plia și le poţi depozita cu ușurință oriunde te afli, la serviciu sau în metrou.

Dacă nu te-am convins, până acum, să-ţi achiziţionezi unul din aceste trei modele, ar trebui să mai ştii că impactul pozitiv al industriei vehiculelor electrice asupra calității mediului înconjurător este sprijinit şi prin anumite stimulente și facilități fiscale pentru cei care doresc să achiziționeze o mașină electrică, dar şi pentru cei care care vor construi spații de reîncărcare electrice după modelul benzinăriilor.

Sursa foto:

https://www.pexels.com/photo/alternative-auto-automobile-battery-110844/