Mănâncă pentru doi! Nimic mai greșit

Cum află că este o femeie însărcinată în familie, bunicile și mătușile mai grijulii o sfătuiesc să mănânce mai mult, ca pentru doi oameni. Cu toate acestea, caloriile pe care le aduni în plus nu ajută cu nimic fătul. Chiar și în al treilea trimestru, pe lângă cele 2.000 de calorii care sunt recomandate unei femei adulte, o femeie însărcinată are voie să consume doar cu 200 de calorii mai mult, aproximativ o lingură de maioneză.

În realitate, o dietă echlibrată și sănătoasă este cea mai importantă pentru bebeluși. Iar femeile însărcinate care au deja prea multe kilograme în plus ar trebui să țină un regim adecvat, stabilit împreună cu un nutriționist, pentru a-și controla greutatea în sarcină.

Durerile menstruale dispar după ce faci primul copil

Specialiștii susțin că durerile menstruale nu au nicio legătură cu sarcina. Aproximativ jumătate dintre femei nu au niciodată dureri la menstruație sau au dureri ușoare, pe care le suportă fără probleme.

Dismenoreea devine din ce în ce mai slabă odată cu vârsta, iar între timp aproape fiecare femeie poate avea unul, doi sau mai mulți copii. Multe femei care s-au confruntat cu dureri menstruale puternice în adolescență, nu mai au această problemă după 35 sau 40 de ani, dar acest lucru nu are nicio legătură cu numărul de sarcini.

Este posibil ca la unele femei care au născut natural, terminațiile nervoase din zona uterului să nu mai fie la fel de sensibile și să nu mai aibă dureri menstruale la fel de mari. Dar dismenoreea este mai degrabă genetică, au concluzionat cercetătorii, de obicei moștenită de la mamă sau de bunică.

O femeie însărcinată nu trebuie să zboare

Acesta este și el un mit larg răspândit, până și printre cele mai școlite femei. Companiile aeriene sfătuies femeile însărcinate în ultimele săptămâni să nu zboare nu pentru că acest lucru ar putea avea consecințe nefaste asupra bebelușului, ci de teama că ar putea naște sus, în aer, în cel mai nepotrivit moment.

Câteva studii pertinente, în cadrul cărora au fost analizate aproximativ 700 de stewardese însărcinate în primul trimestru, au stabilit că riscul de pierdere a sarcinii a fost mult mai mare la femeile care nu reușeau să se odihnească suficient, decât la cele care zburau frecvent cu avionul.

O femeie însărcinată sănătoasă poate zbura fără să se expună riscurilor. În schimb, cele care au probleme cu tensiunea arterială, cu inima, cu diabetul sau alte afecțiuni care pot fi agravate de zbor, este bine să consulte mai întâi medicul care le monitorizează sarcina.

sursa foto: 123rf.com