Scapă de mobilierul vechi și demodat

 

Înlocuirea mobilierul este operațiunea pe care o amânăm cel mai des, fie din lipsă de timp pentru a căuta modele de mobilier pe placul nostru, fie din lipsă de bani. Însă piesele de mobilier sunt primele care fac diferența între o bucătărie modernă și stilată și una cu aspect vechi, demodat. Aruncă o privire peste aceste imagini cu mobilier de bucatarie și te vei convinge că există și piese cu aspect elegant, dar modern în același timp, care să împace toate gusturile. În plus, după cum vezi, găsești variante și la prețuri sub 2.000 de lei, pentru toate buzunarele.

 

Pentru a-ți face o idee mai concretă despre cum ar trebui să arate o bucătărie sofisticată, îți recomandăm să citești aceste sfaturi despre amenajarea bucatariei, ilustrate cu fotografii care să te ajute să alegi un design potrivit pentru tipul de spațiu din locuința ta.

 

Adaugă puțină culoare în bucătăria ta

 

Primăvara înseamnă o explozie de culori, așa că nu ne putem gândi la un moment mai bun pentru a aduce la viață bucătăria ta, cu ajutorul culorii. Cel mai simplu și de efect lucru pe care îl poți face este să alegi o nuanță viu colorată pentru zugrăveala pereților. Foarte populare sunt tonurile de verde crud, lavandă sau ultra violet, declarată culoarea anului 2018 de către Institutul Pantone.

 

Dacă ți se pare o schimbare prea bruscă să renunți la albul imaculat al pereților, atunci o soluție la fel de bună este să înlocuiești draperiile cu unele cu imprimeuri florale, de primăvară, sau în tonuri calde de galben, roz sau portocaliu.

 

De asemenea, o față de masă sau niște șervete colorate pot da impresia unui spațiu nou și plin de viață. Nu uita de plantele verzi, care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Dacă nu preferi să ții florile în bucătărie, atunci poți planta niște condimente precum busuioc, cimbru, rozmarin, lămâiță sau mentă, în ghivece colorate.

 

Regândește iluminatul bucătăriei tale

 

Primăvara simțim nevoia de mai multă lumină în casă, pentru a ne recăpăta energia după anotimpul rece. Iar în condițiile în care bucătăria a devenit o încăpere „hibrid”, cu dublă funcționalitate, în care ne petrecem și o mare parte din timpul liber, lumina naturală joacă un rol extrem de important. Însă în cazul bucătăriilor mici sau ale celor care nu au ferestre largi ori sunt orientate spre nord, lipsa luminii naturale poate fi compensată prin aplicarea unor soluții inteligente pentru iluminat artificial.

 

În primul rând, trebuie să împarți spațiul din bucătărie pe arii de interes: vei avea bancul de lucru, spațiul în care servești masa și zona de relaxare. Fiecare dintre aceste spații trebuie să beneficieze de suficientă lumină. Poți începe prin a amplasa un corp suspendat de iluminat deasupra mesei, ținând cont că cele mai potrivite sunt abajururile sau lămpile acoperite, care reflectă o lumină difuză, fără să îți obosească privirea.

 

Pe de altă parte, bancul de lucru trebuie iluminat cât mai bine, astfel încât să nu riști unele accidente atunci când gătești. Spoturile cu luminozitate reglabilă pot fi soluția versatilă care îți permite să controlezi intensitatea luminoasă, în funcție de activitățile desfășurate în bucătărie.

 

Zona de relaxare se află de obicei lângă fereastră, unde multe persoane amplasează o măsuță sau o canapea, astfel încât să aibă suficientă lumină când citesc. Aici, lumina naturală poate fi completată de un lampadar înalt.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Anna Andersson Fotografi