Frane Selak și aventurile lui cu moartea

Sunt mulți oameni care au reușit să ocolească moartea o dată sau chiar de două ori în viața lor. Dar ca Frane nu e nimeni! El a reușit să păcălească moartea de… 7 ori! Iar o asemenea performanță îl trimite direct pe prima poziție în topul cu cei mai norocoși oameni.

În ianuarie 1962, tânărul croat călătorea cu un tren care a deraiat pe un pod, iar o parte dintre vagoane au ajuns în râul înghețat. Frane a avut norocul să fie salvat din apă, dar mulți alți călători și-au pierdut viața.

Un an mai târziu, croatul a călătorit pentru prima dată (și ultima!) cu avionul. Aparatul avea probleme, a pierdut altitudine și s-a prăbușit. Frane a fost, printr-un miracol, catapultat afară pe ușa defectă și a aterizat pe o căpiță cu fân. Din nefericire, 19 pasageri au fost omorâți în acel accident.

În 1966, Selak a avut primul lui accident rutier. Autobuzul cu care călătorea s-a prăbușit în prăpastie, dar Selak a reușit să se salveze și să înoate la țărm doar cu câteva zgârieturi. Este imposibil să nu crezi că face parte dintre cei mai norocoși oameni, iar pățaniile lui nu se opresc aici.

Doi ani mai târziu, parcă sfidând moartea, Selak a încercat să își învețe băiatul să folosească o armă. Nu și-a dat seama că piedica era pusă și s-a împușcat singur în testicule. A supraviețuit și acestei încercări, deși a rămas castrat pe viață.

Frane Selak a fost adesea numit în presa cel mai norocos ghinionist din lume.

Frane Selak a fost adesea numit în presa cel mai norocos ghinionist din lume.

În 1970 și în 1973, același Selak a fost implicat în alte două accidente rutiere în care mașinile au luat foc. Surprinzător, dar deja previzibil pentru el, a reușit să scape cu viață. Și în 1995 a trecut la mustață pe lângă moarte, când a fost lovit de un autobuz în Zagreb. Dar cea mai cumplită experiență a avut-o în munți, pe când se afla într-un camion al Națiunilor Unite. La o curbă, camionul a derapat, a rupt parapetul de siguranță și s-a prăbușit în prăpastie. Dar Frane, care nu purta centura de siguranță, a fost aruncat pe ușa camionului și a aterizat pe marginea drumului.

După atâtea încercări cumplite, era firesc ca viața să îi ofere și o recompensă pe măsură. În anul 2003, Frane Selak, în vârstă de 73 de ani, a câștigat la loterie 1,1 milioane de dolari. Cu un astfel de final incredibil, viața lui bate orice scenariu de la Hollywood!

Bill Morgan, la un pas de moarte, dar printre cei mai norocoși oameni din lume

Nu s-a întâlnit cu moartea de șapte ori! Doar o dată, dar a fost de ajuns. În urma unui cumplit accident de mașină, zdrobit sub roțile unui tir, Bill Morgan ajunge la spital în moarte clinică. A fost 12 zile în comă, iar familia a decis să fie deconectat de la aparate, pentru că medicii nu mai aveau nicio speranță. Și cu toate acestea, Bill a reușit să se trezească și să își recapete puterile.

Ba mai mult! Pentru a sărbători victoria, Bill a cumpărat un loz și a câștigat o mașină în valoare de 17.000 de dolari. Jurnaliștii din orașul lui natal au fost atât de impresionați de povestea lui, că au făcut un reportaj despre el și l-au invitat în studioul de televiziune. Vrând să exemplifice cum a tras lozul câștigător, jurnaliștii i-au cerut lui Bill să mai aleagă unul și… stupoare! Al doilea loz a fost și el câștigător, iar tânărul a câștigat 250.000 de dolari în direct, la televiziune.

Joan Ginther și norocul chior

Se spune că ai mai multe șanse să te lovească un meteorit, decât să câștigi la loterie. Dar Joan Ginther a demonstrat că poate fi printre cei mai norocoși oameni din lume în ceea ce privește banii. Nu doar că a câștigat la loterie, ceea ce este un mare noroc în viață, dar a făcut acest lucru de 4 ori. Și nu a câștigat sume derizorii de 20 sau 50 de dolari… ci milioane. Este incredibil să câștigi o dată sau de două ori, dar de patru ori este imposibil… ar spune statisticile. Și totuși, Joan a reușit!

Primul ei câștig a fost de 5,4 milioane de dolari, iar zece ani mai târziu a câștigat 2 milioane. Doi ani mai târziu a câștigat din nou, de data aceasta 3 milioane, iar în anul 2008 a pus mâna pe amețitoarea sumă de 10 milioane de dolari. Norocul este orb și în mod cert nu se uită la cine merge!

Dar poate că Joan a știut cum să îl atragă. În tinerețe, ea a studiat matematica la Stanford și a devenit specialist în statistică. Nu este exclus ca fosta profesoară să fi descoperit un algoritm care a ajutat-o să câștige la cele mai bogate loterii, dar în mod cert și norocul a fost de partea ei.

sursa foto: 123rf.com