Primul aspect pe care ai putea să îl iei în calcul este dimensiunea, în funcție de nevoile tale. Dacă doar ce ai obținut permisul de conducere, recomandat este să îți achiziționezi o mașină de dimensiuni mai mici, precum un golf 5 gti

În continuare îți prezentăm trei beneficii ale mașinilor de dimensiuni mici, pentru a te convinge că faci o alegere înțeleaptă.

Locul de parcare

Atunci când ești la început și nu ai permisul de conducere de foarte mult timp, parcarea îți poate da bătăi de cap. Dacă ai avea o mașină berlină sau un SUV, o parcare ți-ar ieși din mai multe mișcări sau poate chiar deloc, dar gradul de dificultate al acestei probleme se diminuează cu ajutorul unei mașini de dimensiuni mici.

Spre exemplu, locuiești la bloc, iar parcările din jur sunt mereu ocupate și ești nevoit să aștepți eliberarea unui loc de parcare sau să improvizezi cu parcarea mașinii pe trotuar sau în locuri complicate. În acest caz, o mașină cu o dimensiune redusă îți poate fi cel mai bun prieten.

Consumul redus

În momentul de față, prețurile la carburanți tot cresc, iar achiziționarea unui automobil mic ca dimensiune constituie un avantaj din acest punct de vedere. De cele mai multe ori, mașinile mici au un motor mult mai mic decât restul autoturismelor, deci nu consumă foarte mult combustibil.

Astfel, ai șansa de a economisi lunar sume de bani semnificative. În cazul în care ai nevoie de autoturism în permanență, dacă faci naveta de acasă până la facultate sau la locul de muncă, achiziționarea unei mașini de acest tip este o investiție inteligentă.

Ușurința manevrării vehiculului

Spre deosebire de o mașină berlină sau un SUV, un vehicul cu un volum mai redus este mult mai ușor de manevrat în cazul în care locuiești într-un oraș aglomerat, cu un număr mare de mașini pe șosele. Spre exemplu, există posibilitatea de a fi nevoit să mergi cu mașina pe drumuri înguste, pe unde ți-ar fi greu să te strecori cu un SUV, pe când în cazul unei mașini mici o astfel de problemă este insesizabilă.

În momentul în care ești pe carosabil, dacă ai o mașină mică, practic ai un as în mânecă. Îți poți lua distanța față de celelalte mașini mult mai ușor, suprafața redusă pe care o ocupă mașina ta oferindu-ți lejeritate în deplasare.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care ți le poate oferi o mașină de dimensiuni mici. Dacă nu ai permisul de foarte mult timp, nu este cazul să te uiți la autoturisme mari. Mai întâi este necesar să îți perfecționezi abilitățile de a conduce, iar o mașină cu o caroserie mică este ideală pentru tine.

Sursa foto: Studentul.info

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Autovit.ro