Earl Spencer a precizat că drept urmare insula Althorp a fost cel mai sigur loc pentru sicriul surorii sale. „Au existat patru tentative de profanare a criptei sale în ultimii 20 de ani. Sunt foarte bucuros că am putut să le dejucăm pe toate”, a adăugat Charles Spencer.

„Prințesa Diana ar fi fost cea mai bună bunică din lume”. Dezvăluiri uimitoare făcute de fratele lui Lady DiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Earl Spencer critică Casa Regală britanică

Fratele Dianei a continuat însă dezvăluirile și a criticat din nou casa regală britanică. Earl a spus că palatul Buckingham l-a mințit la înmormântarea Dianei, în privința deciziei lui William și a lui Harry de a merge  lângă sicriul mamei lor. El susține că a fost împotriva acestei decizii , considerând că plasarea celor doi  copii, în urma sicriului mamei lor în timpul procesiunii funerare, ce a fost urmărită la televiziune de milioane de persoane, a fost un act „ciudat” și „plin de cruzime”.

Contele Spencer consideră că sora lui nu și-ar fi dorit așa ceva și și-a exprimat nemulțumirea față de acea decizie în discuțiile purtate cu reprezentații Palatului Buckingham.

„În cele din urmă, am fost mințit și mi s-a spus că prinții William și Harry doreau să facă acest lucru, pe care, evident, nu și-l doreau deloc, dar eu nu am înțeles pe atunci”,  a mai spus acesta.

Prințul Harry a vorbit deschis despre ce a simțit la înmormântarea mamei lui

Prințul Harry a vorbit de curând pentru prima dată în mod public despre funeraliile mamei sale și a spus că a fost traumatizat de acel eveniment: „Cred că niciunui copil din lume nu ar trebui să i se ceară să facă acest lucru, în niciun fel de circumstanțe. Nu cred că asta ar mai fi posibil în zilele noastre”.

Prințul William, actual duce de Cambridge, avea 15 ani, iar Harry  doar 12 ani, atunci când mama lor, prințesa Diana, a murit în urma unui accident de automobil produs la Paris, pe 31 august 1997.

„Mă uitam direct la William și Harry peste sicriu. Ea m-a lăsat gardianul lor. În paragraful final al discursului am rămas fără aer și fără energie. Am reușit cu greu să rostesc fiecare silabă”, a mai precizat Earl.

„Noi, familia ta de sânge, vom face tot ce putem pentru a continua modul original în care îi creșteai pe acești doi tineri excepționali, astfel încât sufletele lor să nu fie  pur și simplu îngropate de obligații și de tradiție, să se dezvolte așa cum ai planificat „, a mai spus Earl în discursul rostit la înmormântarea surorii sale, despre nepoții lui.

Citește și: „Divina Valeria Seciu” împlinește astăzi 78 de ani. Prin ce dramă trece actrița la bătrânețe. Are parte de clipe triste spre finalul vieții ei

Ce a spus regina despre discursul lui Earl Spencer

„Sentimentul, acel val copleșitor de jale care vine spre tine, în timp ce treci prin acel tunel de emoții profunde, a fost cu adevărat chinuitor și încă am și acum coșmaruri”, a declarat Earl Spencer și în emisiunea „Today” difuzată de BBC Radio 4, legat de acel moment trist din viața lui, în care a trebuit să-și ia rămas bun de la sora lui.

După ce prietenii i-au spus că a rostit „câteva lucruri sensibile” în timpul discursului susținut la înmormântarea prințesei Diana, în timp ce stătea în fața membrilor familiei regale, contele Spencer a făcut următoarea declarație: „Nu am sentimentul că am spus multe lucruri sensibile. Cred că fiecare cuvânt pe care l-am spus a fost adevărat și era important pentru mine să fiu onest. „Nu am încercat să critic pe nimeni. Am încercat doar să celebrez viața Dianei — dar dacă, procedând astfel, am oferit presei un subiect interesant, atunci cred că, într-un fel negativ, ei (familia regală, n.r.) ar fi trebuit să se aștepte la acest lucru”, a spus el.

Întrebat dacă regina Elisabeta a II-a sau alt membru al familiei regale i-a făcut vreun reproș din cauza acelui discurs, contele Spencer a spus: „Cineva pe care îl cunosc foarte bine a întrebat-o pe regină: ‘Ce părere ai?’. Iar ea i-a răspuns astfel: ‘Avea tot dreptul din lume să spună tot ceea ce simțea, doar erau funeraliile surorii sale’. Asta a fost tot”.

Citește și: Andreea Esca, mesaj plin de revoltă pe facebook. Ce a pățit vedeta TV

Prințesa Diana a fost hărțuită de presă

În același interviu, potrivit The Telegraph,  Charles Spencer a criticat comportamentul paparazziilor și al tabloidelor în ultimii ani din viața prințesei Diana, precizând că a sora lui a fost persoana cea mai hărțuită de presă.

„Îmi amintesc că ea mi-a vorbit despre un bărbat care i-a promis că o va urmări până în ziua în care va muri și că va urina pe mormântul ei. Ea s-a confruntat cu o parte foarte întunecată a mass-media și mi s-a părut potrivit să vorbesc despre acest lucru chiar și la înmormântarea ei”, a  mai adăugat Charles Spencer.

Citește și: Lily Collins a ajuns piele și os. Cântărește doar 40 de kilograme

Se fac 20 de ani de la moartea prințesei

În luna august se fac 20 de ani de la moartea prințesei Diana. Cea mai iubită prințesă britanică  a murit într-un accident de masina produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris, pe 31 august 1997. Ea se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu soferul mașinii, care au decedat, de asemenea. Echipajele de salvare au ajuns în doar cateva minute, dar au avut nevoie de aproape o oră și jumatate ca să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

Anchetele au stabilit că moartea Printesei Diana si cea a lui Dodi al-Fayed au survenit în urma accidentului, a cărui cauza principala a fost viteza excesivă, ei încercând să scape de mașinile paparazzilor. Însă, de atunci au apărut fel de fel de teorii ale conspirației care susțin că în spatele accidentului s-ar fi aflat chiar fostul ei soț, prințul Charles, sau regina Elisabeta a II-a.

Citește și: