Cele mai multe dintre femeile însărcinate tind să asculte părerea mamelor experimentate deși nu ar trebui să facă acest lucru. Fiecare sarcină e diferită iar părerea avizată a medicului e cea care contează.

Citește și: Avortul spontan are cauzele lui. Vezi cine e de vină

Fructele și legume nespălate constituie un real pericol

Că fructele și legumele nu trebuie consumate nespălate auzim încă de mici, Dar cu toate acestea, de multe ori trecem cu vederea și gustăm din ele imediat după ce le cumpărăm. Femeile însărcinate care fac acest lucrru sunt pe cale să-și otrăvească bebelușul în burtică, din cauza pesticidelor și a microorganismelor. Așadar, ingerarea lor pot duce la malformații sau chiar la decesul fătului.

Acadelele din lemn dulce

Acadelele din lemn dulce provin dintr-o plantă ce conțin multe chimicale dăunătoare fătului. Substanța cea mai periculoasă este glicirizina care încetinește evoluția sarcinii.

Suplimentele naturale din plante

Când ești însărcinată, renunți la cafea sau băuturi acidulate gândindu-te că un ceai ar fi mai sănătos. Atenție însă, ce fel de plante folosești la ceaiuri. Unele pot provoca avort spontan, consumate în frecvent. Orice fel de ceai ai dori să bei, cere întâi opinia medicului. De asemenea, suplimentele alimentare din plante, în diverse combinații, pot face mai mult rău bebelușului.

Peștele și fructele de mare

Peștele și fructele de mare pot conține cantități mai mari de mercur. Au un efect devastator asupra sarcinii. Pot cauza cancere ale sângelui, anemie severă și sindromul bebelușilor albaștri. De evitat în special somonul afumat sau crud, tonul, păstrăvul. Este interzis total consumul de sushi și scoici.

Unele legume crude afectează sarcina

Legumele sunt extrem de importante pentru femeile însărcinate, majoritatea fiind benefice. Sunt de evitat însă conopida, fasolea, ridichile, varza de Bruxelles, anghinarea și ardeiul gras verde deoarece îngreunează digestia și produc disconfort și fătului.

Carnea preparată în sânge

Microorganismele care supraviețuiesc gătirii de scurtă durată pot afecta grav sănătatea bebeușului. Pot duce la diformități și infecții cronice ale fătului. Medicii recomandă o preparare îndelungată a cărnii de orice tip.

Ouăle trebuie consumate doar omletă

Atunci când ești însărcinată și ai poftă de un ou fiert moale sau ochi, te pui în pericol. Atât pe tine cât și fătul. Conform medicilor, ouăle omletă sunt cele mai sigur de consumat.

Lactatele neprocesate, deloc indicate

Toate mămicile știu cât de important este calciul pentru sănătate. Dar în timpul sarcinii acesta trebuie asimilat cu moderație. Mai exact, din dorința de a mâna ”mai curat”, femiel cosnideră că produsele lactate provenite de la țară sunt ideală. Greșit, spun medicii. Nepasteurizarea laptelui sau a brânzei pot duce la probleme serioase în dezvoltarea copilului, Medicii spun că cel mai adesea, consumul de lactate neprocesate duce la afectarea dezvoltării danturii.

Mâncarea de tip fast food împiedcă dezvoltarea

Poftele din timpul sarcinii sunt greu de stăvilit. Multe viitoare mămici adoră mâncarea de tip fast food  dar atenție!. Aceasta nu conține nutrienți pentru bebeluși, doar calorii ”goale” și astfel fătul rabdă de foame și nu se poate dezvolta.

Glucoza afectează și gravida și fătul

Mâncărurile bogate în zaharuri afectează atât pe mămică dar mai ales pe bebeluș. În vreme ce meabolismul gravidei poate lupta cu glucoza, fătul nu are mecanism de apărare și atunci riscă să se îmbolnăvească. Excesul de zahăr poate duce la obstrucționarea circulației sângelui la fetus, poate bloca receptorii hormonali și poate cauza boli autoimune.

Evită grăsimile ”rele”

Pe lângă faptul că ingerarea de grăsimi pe timpul sarcinii duce la o îngrășare rapidă, fătul are de suferit Mai exact, potrivit medicilor, mamele ce consumă grăsimi rele pe timpul sarcinii dau naștere unor copii predispuși la boli cardiovasculare și diabet.

Nitrații din mâncare oxidează trupul

Nitrații din anumite alimente își fac cel mai ult ”de cap” când sunt ingerați d eo gravidă. Acești se găsesc în mezelurile procesate. Nitrații se transformă în nitrozamine care sunt carcinogene, așadar bebelușul riscă să dezvolte cancer încă din burtică.

Îndulcitorii artificiali, un dezastru

Chimicalele din îndulcitorii artificiali le fac total contraindicate pentru consumul graviduțelor.  Ciclamatul, spre exemplu, poate trece prin placentă și să se inflitreze în țesutul fătului, provocându-i boli. Recomandată este stevia, dar în cantități extrem de mici.

Ceaiul sau cafeaua, doar în anumite condiții

Ceaiul și cafeaua cu cofeină îl agită pe bebeluș. Excitarea neuronală a pruncului nu este deloc benefică. Variantele de ceaiuri și cafea fără cofeină sunt cele care trebuie consumate.

Alimentele cu alergeni, de evitat

Este surprinzător câte mămici uită că-s alergice la anumite alimente atunci când sunt gravide. Dacă rezultatul ingerării alergenilor sunt doar ușoare alergii, nu e o problemă.Dar dacă mama intră în șoc anafilactic, bebelușul suferă modificări ale metabolismului. Mai mult, fetusul se poate opri din evoluție. ( material tradus din revista FitPregnancy.com).

Nu esti sigură în ce săptămână de sarcină ești? Introdu data ultimei menstruații în calculator sarcina și află detaliile!

Citește și:

  • Ceapa: proprietăți terapeutice de care sigur nu știai
  • Ai o dantură cu probleme? Riști să dezvolți mai multe tipuri de cancer