Bebelușii vin pe lume cu o abilitate extraordinară de a învăța să vorbească propria lor limbă.

Pe măsură ce copilul crește, el învață totul despre lumea din jurul lui. Unele lucruri le pricepe pentru că părintele îl învață, iar altele, cum ar fi mersul pe jos, el le învață prin instinct sau intuiție.

Nu toți copiii încep să meargă la aceeași vârstă și nu toți copiii încep să vorbească în același timp, așa că, în principiu, nu ar trebui să fim obsedați de momentul când copilul începe să vorbească.

Primele cuvinte sunt, de obicei, mama și tata și după acestea două veni toate celelalte.

9 sfaturi uimitoare pentru a vă ajuta copilul să piardă în greutate

13 cuvinte pe care trebuie să le învețe copilul când începe să vorbească

În cea mai mare parte, copiii învață să vorbească în primii doi ani de viață.

Copilul va începe să-și folosească limba, buzele, vălul palatin și dinții care ies să facă sunete. Și foarte curând aceste sunete devin cuvinte reale.

Din acel moment, bebelușul va învăța mai multe cuvinte de la părinți, de la bunici și de la oricine care este în contact cu el.

Și între primul și al doilea an, va începe să formeze propoziții de două sau trei cuvinte.

Cuvinte pentru sugari: primele cuvinte și activități didactice

1. Tata și mama

Tata și mama sunt oamenii care îi construiesc lumea, așa că este normal ca acestea să fie primele cuvinte care ies din gură.

2. Numele fraților

După tată și mamă, numele fraților săi ar trebui să le învețe. Frații sunt cei care petrec cea mai mare parte a timpului și se joacă cu ei.

3. Cuvintele de mâncare

Cuvintele legate de gătit, mâncare și foame sunt și cuvinte pe care copii le învață și asimilează repede.

Cele mai comune sunt laptele, biberonul, apa, sticla, lingura, cartofi, pâine etc.

4. Bună și la revedere

Bună ziua și La revedere sunt două dintre cuvintele sale preferate, deoarece știe perfect cum să le folosească și la momentul potrivit.

Se simt fericiți atunci când îi felicităm dacă le folosesc bine.

Dezvoltarea creierului la copii – 11 lucruri pe care trebuie să le știe părinții

5. Nu

Copiii urăsc atâtea lucruri. Și pentru a le exprima, ei trebuie să știe să spună NU. Copiii cunosc sensul acestui cuvânt și îl folosesc cu ușurință la vârsta de doi ani și le este ușor să învețe.

6. Da

La fel ca un „Nu”, cuvântul Da joacă un rol la fel de important, iar copilul trebuie să învețe acest lucru. Copilul trebuie să poată exprima și să spună „Da!”

Atunci când întrebați dacă vor să meargă în parc sau dacă vor să mănânce ceva.

7. Bine și rău

Copiii la vârsta de doi ani încep să înțeleagă ce este bine și ce este greșit și, cu această cunoaștere, includ două cuvinte noi: bune și rele.

8. Câine sau/și pisică

Câinii și pisicile îi fascinează pe prichindei și sunt dintre cele mai comune animale în orice mediu, motiv pentru care este unul dintre cuvintele obișnuite pentru această vârstă.

9. Mașină

Copiii sunt fascinați de mașini, călătoresc și se joacă cu ele. Acest cuvânt este foarte comun pentru majoritatea celor de 2 ani și ar trebui să-l învețe.

Depresia la copii – 21 de simptome pe care trebuie să le iei în seamă

10. Nasul, ochii și gura

Identificarea caracteristicilor feței este unul dintre lucrurile pe care le învață și adesea le confundă, spre amuzamentul părinților! Aceste cuvinte sunt, prin urmare, preferatele lor.

11. Te rog și mulțumesc

Două dintre cuvintele pe care părinții noștri le subliniază cel mai mult. Părinții vor ca odraslele lor să fie copii recunoscători și educați.

12. Poveste, minge și biciclete

Timpul liber, parcul, prietenii mici, cu ei împărtășesc ore de distracție și de aceea aceste cuvinte ar trebui să fie comune în vocabularul lor.

13. Băieți și fete

Băieții și fetele îi înconjoară adesea în viața de zi cu zi, de aceea aceste cuvinte sunt cele mai utilizate de către cei mici.

Vorbind va fi mult mai distractiv pentru copilul tău, o luați ca pe un joc. Când vă aflați în orice loc, încercați să-l jucați pentru a descoperi lucrurile.

Indicați toate tipurile de obiecte și cereți-i copilului să spună numele corect.

Vorbirea este direct legată de ascultare. Prin ascultarea altora vorbim, bebelușul învață cum sună cuvintele și cum sunt structurate frazele.

Deci, întotdeauna să fiți conștienți că minunea voastră este într-o lume bună, departe de un mediu nociv și cuvinte proaste.

Odată ce va afla ceva rău de la cineva, va fi mai greu să-l scapi de el și, de asemenea, devine o chestiune de jenă din partea tuturor.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto