Există patru stadii ale celulitei, de la primul în care apar mici neregularităţi ale pielii, iar aspectul de coajă de portocală este vizibil doar dacă strângi pielea, până la stadiul patru, în care apar macronoduli cutanaţi, aspectul de coajă de portocală este vizibil în orice poziţie, iar această afecțiune constituie o boală cu dereglări severe de circulație.

Pentru a preveni complicațiile și a nu ajunge la stadiul patru, ține cont de câteva reguli pe care nu e atât de greu să le respecți, din momentul în care ele vor deveni o rutină.

1. Mergi pe jos cât mai mult!

Dacă îți este greu să practici un sport, ,ergi pe jos. Este gratis, nu este dificil, așa că nu ai niciun motiv să spui că nu poți. Timp trebuie să-ți faci. Minimum 30 de minute pe zi la început, până ajungi la o oră sau mai mult.

2. Renunță la zahăr și la alimente procesate!

Este foarte greu, mai ales în prima fază, însă celulita vizibilă nu a apărut pentru că ai mâncat prea multe salate și fructe și ai băut prea multă apă. Ci de la grăsimi, mezeluri, produse de patiserie și băuturi carbogazoase. Uită de ele sau măcar redu cantitățile! Renunță la zahăr cu totul! În schimb, poți folosi zahărul brun în combinație cu ulei de măsline pentru a-ți face un exfoliant anticelulitic.

3. Încearcă masajul cu zaț de cafea!

Amestecă o cană cu zaț de cafea cu o câteva linguri cu ulei de măsline și 3-4 linguri cu sare. Când se formează un amestec omogen, aplică-l pe picioare de jos în sus, și pe abdomen, posterior și șolduri cu mișcări circulare. Masează ferm câteva minute, apoi spală-te cu apă călduță și după aceea o cremă de corp hidratantă.

4. Alternează dușurile calde cu cele reci!

Poate nu-ți va plăcea la început, dar această alternanță este foarte benefică în combaterea celulitei. Oscilația de temperatură a apei tonifică pielea, și stimulează circulația periferică, iar pielea va deveni suplă.

5. Aplică zilnic o cremă anticelulitică!

Se întâmplă să fii obosită, să n-ai chef poate. Nu există așa ceva dacă vrei să scapi de celulită. Folosește crema anticelulitică în fiecare seară, după duș și masează bine zonele cu probleme cel puțin 10-15 minute. În privința produselor, specialiștii le recomandă cremele și gelurile care conțin cafeină.

6. Încearcă tratamentele de remodelare corporală!

În cazul în care celulita este într-un stadiu avansat, ar fi bine să mergi la saloanele de înfrumusețare pentru a testa diverse tratamente corporale. Oferte sunt foarte multe, important este, înainte de alege unul, să ceri și sfatul unui medic dacă ai și alte probleme de sănătate.

7. Învață să faci corect masajul anticelulitic!

Nu este vorba despre un masaj de relaxare, mișcările sunt mai ferme, dar nu trebuie să exagerezi, pentru a nu rămâne cu semne pe piele. Pe picioare masajul se face ascendent, pe coapse și șolduri masezi circular, alternând cu strângerea pielii prin răsucire. Trebuie să apeși destul de tare, pentru a stimula circulația. Pentru a vedea exact mișcările, urmărește câteva tutoriale pe internet.

8. Bea ceai verde și evită cafeaua!

Ceaiul verde este o plantă care conține mulți antioxidanți și favorizează lupta împotriva celulitei. Bea cel puțin o cană cu ceai verde și încearcă să reduci cantitatea zilnică de cafea. Bea doar una, dacă nu poți renunța cu totul!

9. Poartă haine comode!

Atenție la circulația periferică. Hainele foarte strâmte vor face ca pielea să nu poată respira și vor favoriza acumularea grăsimilor. Așa că alege haine comode, confortabile pentru a preveni apariția celulitei sau pentru a nu agrava această problemă deja apărută.

10. Testează un tratament anticelulitic cu sare de mare!

Este un tratament cosmetic pe care-l poți face acasă. Combină o cană cu sare de mare cu o ceașcă cu ulei de măsline și jumătate de ceașcă cu apă. Aplică amestecul pe zonele cu celulită și masează ferm minimum 10 minute. Spală-te cu apă caldă, iar apoi aplică o cremă hidratantă.

11. La ce să fii atentă când îți faci masaj

Indiferent de tipul de masaj, dar în special când e vorba de cel anticelulitic, trebuie să fii atentă ca pielea să nu aibă răni, iritații sau alte inflamații care nu au legătură cu celulita. Nu aplica niciun fel de produs anticelulitic pe pielea iritată, deoarece, prin masaj poți înrăutăți lucrurile. Consultă un medic dermatolog înainte de a folosi orice produs, dacă te afli într-o astfel de situație. De asemenea, sub nicio formă nu folosi o perie de masaj pe piele cu iritații sau zone inflamate.

Citește și – Cum folosești uleiul de cocos ca să scapi de celulită?

12. Acțiune pe mai multe planuri

Faptul că bei doi litri de apă pe zi nu îți va garanta că vei scăpa de celulită. Ar fi fost ideal, dar nu e deloc așa. Trebuie să acționezi pe toate planurile – alimentație, mișcare și tratamente cosmetice. E un stil de viață nou și nu îți va fi deloc ușor. Ai nevoie de motivație și consecvență. Și, mai ales, ai nevoie să îți pese de tine și să-ți acorzi zilnic minimum jumătate de oră. Încearcă să nu e abați de la planul tău și vei vedea primele rezultate după două-trei săptămâni.

Foto: 123rf

Citește și – Avea 130 de kilograme, dar a slăbit 68! Cu sinceritate, despre slăbitul (extrem)