Alimentele bogate în crom, cum ar fi broccoli, orz și ovăz sunt benefice pentru sănătatea dumneavoastră în general.

Dacă vă presează timpul, beți cromul consumând suc de portocale, suc de struguri și chiar vin roșu!

Alte surse bune de crom sunt cartofii, fasolea verde, roșiile și salata romană.

Cromul este un mineral important pentru sănătate, nu numai în sarcină sau dacă alăptați.

Dar ce rol are acest nutrient? Corpul tău are nevoie de crom în cantități mici pentru a ajuta la sănătatea generală, creșterea normală și digestie.

De asemenea, ajută la creșterea eficacității insulinei în organism, influențând metabolismul, precum și stocarea carbohidraților, a proteinelor și a grăsimilor. Poate chiar reduce pierderea de calciu legată de îmbătrânire.

Deficiența de crom ar putea provoca oboseală și anxietate. De asemenea, puteți avea niveluri ridicate de zahăr din sânge și colesterol.

Puteți lua mai mult timp pentru a vă recupera de la răniri. De aceea este important să obțineți suficient crom pentru funcțiile normale ale corpului.

Deci, cum faceți asta atunci când informațiile despre crom nu sunt la fel de ușor disponibile și nu apar pe majoritatea etichetelor produselor alimentare?

Alimentația potrivită în primul trimestru de sarcină

Valoarea zilnică pentru crom este de 35 Mcg pentru adulți

În timp ce nu există nici un indice de alimentație recomandat pentru crom încă, nivelurile adecvate de admisie (AI) (norma în cazul în care ADR este absent) au fost stabilite la:

35 mcg pentru bărbații adulți de până la 50 de ani

30 mcg pentru bărbați adulți peste 50 de ani

25 mcg pentru femeile adulte de până la 50 de ani

20 mcg pentru femei peste 50 de ani

30 mcg pentru femeile însărcinate

45 mcg pentru femeile care alăptează.

Discutați și cu medicul despre necesarul de crom al corpului dumneavoastră și alegeți să mâncați sănătos.

Ai o alergie alimentară? Cum îți dai seama de asta

10 surse alimentare bogate în crom

1. Broccoli

Broccoli este o sursă foarte bună de crom. Are 11 mcg pe jumătate de ceașcă, aproximativ 31,4% DV într-o mică porție.

Este o legumă care se gătește rapid și poate fi combinată cu multe alte ingrediente pentru a face o masă delicioasă. Nu-l încălziți la microunde că-și va pierde nutrienții.

2. Orz

Conține 8,16 mcg de crom în 1/3 de ceașcă. Acest lucru se traduce la aproximativ 23,3% DV per portie.

Cerealele integrale se pot adăuga la o salată. Sau încercați să preparați o supă cu fasole și orz, carne și orz, ciuperci și orz.

De asemenea, se dă bine să se transforme într-un rizotto – pur și simplu îl combinați cu arome preferate.

3. Suc de struguri și vin

Fiecare ceașcă de suc de struguri conține 8 mcg de crom, care oferă 22,9% din conținutul de nutrienți.

Bucurați-vă de sucul de struguri simplu sau adăugați-l într-un amestec de sucuri.

Mai puteți consuma un vin bun. Conținutul de crom al vinului poate varia foarte mult în funcție de brand.

Într-un studiu, vinul francez a avut în medie 22 mcg pe litru de vin, în timp ce vinul spaniol are 20 mcg pe litru, vinul polonez avea 12 mcg pe litru, iar vinul italian avea 8 mcg pe litru.

Bucurați-vă de un pahar de vin sau folosiți-l ca bază pentru o băutură. Puteți chiar să încercați să-l înghețați pentru a face granita!

Mare atenție la ce cumperi! Acestea sunt mărcile de mici cu cele mai multe E-uri!

4. Ovăz

Există 5,38 mcg de crom pe sfert de porție de cereale nefierte.

Ovăzul poate fi transformat ușor într-un terci delicios. Adăugați fructe proaspete sau fructe de pădure preferate eventual niște fructe cu coajă lemnoasă și semințe pentru un mic dejun sănătos și delicios.

Adăugați niște ovaz la pâine atunci când o coaceți. Sau schimbați pâinea obișnuită cu una ce conține ovăz.

5. Cartofi

O porție de cartofi piure contine 3 mcg de nutrienti, ceea ce echivaleaza cu 8,6% DV.

De asemenea, puteti face prăjituri din cartofi, crochete sau să-i amestecați cu ierburi, branzeturi sau chiar arpagic.

6. Carne de vită

Carnea de vită este o altă hrană care are crom. 100 gr de de carne de vită conține 2 mcg de crom, ceea ce reprezintă 5,7% DV.

Pur și simplu adăugați carnea de vită într-o tocană alături de legume și ierburi, condimente pentru o masă bună.

7. Fasole verde

O ceașcă de fasole verde gătită are în jur de 2 mcg de crom – adică 5,7% din conținutul de nutrienți.

Dovlecelul este o sursă bună de calciu și magneziu pentru copii

8. Suc de portocale

O ceașcă de suc de portocale are 2 mcg sau 5,7% VH de crom, deci beți!

Sucul de portocale este grozav așa cum este, dar puteți consuma și fructul ca atare.

Sucul de portocale este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a reîmprospăta rețete care folosesc suc de lămâie.

De exemplu, un dressing de salată cu suc de lămâie va fi foarte familiar, dar cu suc de portocale aveți o aromă nouă! De asemenea, funcționează bine în marinate și sosuri.

9. Roșiile

Găsiți 1,26 mcg de crom într-o ceașcă de roșii, așa că veți calcula 3,6% din DV.

Pot fi consumate sub orice formă după bunul plac și preferințe, dar să nu vă lipsească din meniu, decât în mod întemeiat.

Iaurtul nu trebuie să lipsească din dieta copilului. Iată ce beneficii are și cum faci iaurt de casă

10. Salată romană

Este o altă sursă de crom cu 1,25 mcg pe 2 cești de frunze. Asta vă aduce 3.6% din nutrienți.

Alte surse alimentare de crom

– mere

-banane

– pui

– orez brun

-ouă

– lapte de vacă

– produse alimentare din cereale integrale ca pâinea

– condimente cum ar fi piperul negru

Acum, că aveți o idee despre nivelurile de crom în anumite alimente, puteți să creșteți aportul acestora dacă aveți o deficiență.

Nevoile femeilor însărcinate și care alăptează sunt mai mari și nu pot fi satisfăcute prin dieta medie. Cu toate acestea, bărbații par să depășească aportul la 39 până la 54 mcg pe zi.

De aceea, asigurați-vă că trebuie să vă măriți aportul înainte de a avea o alimentație mult prea bogată în crom. Discutați cu specialistul.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto