1. Sfaturi practice în bucătărie – elimină mirosul neplăcut de ceapă și usturoi

Nu ai cum să nu rămâi cu mâinile mirosind a ceapă și usturoi după ce le-ai curățat și tăiat.

Chiar dacă îți place mirosul lor, nu poți merge așa la o întâlnire sau un eveniment.

Poți elimina mirosul frecând de mâini o lingură metalică.

Moleculele sulfuroase din aceasta creează o reacție chimică ce face ca mirosul de ceapă să reacționeze cu cromul din lingura metalică și să-l neutralizeze.

2. Sfaturi practice în bucătărie – păstrează legumele proaspete

Poți folosi prosoapele din hârtie pentru acest lucru.

Înfășoară legumele în prosop din hârtie, iar apoi pune-le într-o pungă închisă.

Hârtia va absorbi umezeala care veștejește fructele și legumele.

3. Cum repari supa sărată

I se poate întâmpla oricui, dar este bine că există și o rezolvare pe care ar fi bine să o știi din timp. Tocmai să nu arunci mâncarea.

Curăță un cartof, doi dacă este nevoie, și pune-l la fiert în supa/ciorba ta.

El va absorbi lichidul și sarea și va reda un gust mai normal preparatului.

Dacă este nevoie mai completează cu apă, după ce mâncarea este suficient de sărată.

4. Sfaturi practice în bucătărie – cum eviți înnegrirea merelor

Ai observat că odată ce ai tăiat/curățat/răzuit un măr (sau alt fruct) își schimbă culoarea rapid. Se maronește la contactul cu aerul.

Pentru a preveni acest lucru scufundă fructul într-un vas în care ai pus apă și puțină zeamă de lămâie sau oțet.

5. Cum faci cuburi de gheață extrem de clare

Pentru acest lucru este nevoie să fierbi apa de două ori și să o răcești.

Dacă folosești apă la temperatura camerei, cuburile de gheață vor fi tulburi.

6. Cum verifici dacă oul este proaspăt sau nu

Umple un vas cu apă rece și pune oul în interior.

Dacă se duce la fund și rămâne acolo, este bun de consum.

Dacă plutește, este bun de aruncat.

Din moment ce coaja de ou este poroasă, în timp, lichidul din ou se evaporă și este înlocuit cu aer, lucru ce îl ajută la plutire.

7. Sfaturi practice în bucătărie – cum cureți ușor rodia

Taie rodia vertical. Ia jumătate din ea și pune-o într-un vas plin cu apă.

Folosind degetele, scoate afară bobițele de rodie din pieliță și membrană.

Ele se vor duce la fundul vasului, iar pielițele și alte resturi vor pluti.

O altă variantă este aceea de a tăia orizontal rodia, se ține cu partea tăiată în palmă, cu degetele răsfirate.

Pe dosul fructului se lovește ușor și ritmic cu o lingură de lemn.

8. Cum cureți ghimbirul mai ușor

Uneori poate fi dificil de curățat ghimbirul din cauza formei neregulate.

Folosește o lingură în loc de cuțit pentru a curăța mai eficient.

9. Ce faci să nu dea oala în clocot

Se poate ca acest truc să-ți fie mai cunoscut decât altele.

Cel mai la îndemână este punerea unei linguri de lemn pe marginea vasului.

Aceasta va încasa toate bulele care clocotesc și nu va permite ca ele să ajungă pe aragaz.

10. Sfaturi practice în bucătărie – cum înmoi untul

Dacă nu scoți untul înainte de a lua masa, pentru ac acesta să aibă timp să se înmoaie, mai avem o variantă interesantă.

Încălzește puțin o cană sau un pahar, după care se pune cu gura în jos, peste unt.

Căldura degajată de pahar va ajuta la înmuierea untului ce va fi tocmai bun de întins pe pâine.

Sursa foto