În caz de bagaje rătăcite, nu putem ajuta, și îți dorim să nu ți se întâmple. Ne-am gândit, însă, să îți propunem o trecere în revistă a obiectelor care rămân adesea, neglijate, acasă, din prea mult entuziasm față de vacanța ce se apropie. Poți salva lista de mai jos, dacă informațiile îți sunt utile și crezi că vor elimina surprizele, pe viitor.

  1. Medicamentele generice

Când visezi la soare sau la plimbări pe bulevarde nesfârșite, ultimul lucru la care vrei să te gândești sunt migrenele sau alte probleme sâcâitoare de sănătate. De foarte multe ori, nu vei avea nevoie de medicamente, dar paza bună te salvează de la mici dezastre. Trece pe listă, în primul rând, câteva analgezice și aniinflamatoare de uz general.

  1. Plasturii

Un mic detaliu cu care te asiguri că plimbările lungi pot fi chiar foarte lungi și plăcute, în așa fel încât să bifezi toate obiectivele pe care ți-ai propus să le vizitezi. Gândește-te la un oraș ca Roma și la străzile sale pavate cu piatră cubică.

  1. Costumul de baie

Nu este, evident, necesar întotdeauna, dar atunci când te îndrepți spre „soare-răsare“, te va ajuta faptul că l-ai avut de la bun început în bagaj, gata de purtat la plajă, într-o clipită. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că este foarte posibil ca hotelul în care vei sta să aibă piscină.  

  1. Periuța de dinți

Este obiectul uitat cel mai frecvent, peste tot, pe planetă. Și gândește-te cât e de important, mai ales dacă nu faci o călătorie de plăcere, ci una în care vei avea întâlniri de afaceri. Sau o călătorie la capătul căreia te vezi cu bărbatul visurilor tale. Cum zâmbetul este cea mai importantă carte de vizită, ai grijă să nu uiți periuța, sau, și mai bine, înlocuiește-o cu una electrică, ca aceasta, care poate fi ușor transformată într-un kit de călătorie, datorită tocului de transport și paharului de încărcare. În plus, e o investiție pe termen lung în sănătatea și albirea dinților și o poți procura rapid online.

  1. Demachiantul

Am amintit demachiantul, dar, în aceeași categorie pot intra și alte produse de igienă și îngrijire personală. Poate că vei găsi un înlocuitor la destinație, dar e la fel de probabil să ai nevoie de demachiere chiar mai repede, la finalul unui drum obositor.

  1. Diferite tipuri de încărcătoare

Pentru telefon sau laptop, dar am putea încadra și bateriile pentru aparatul de fotografiat aici. Accesoriile produselor electronice sunt și ele, adesea, în topul listei de obiecte abandonate din greșeală.

  1. Câteva haine care contrazic vremea anunțată

Multora dintre noi ni s-a întâmplat să nu ne potrivim socotelile de acasă cu cele din târg. Este recomandat să ai haine de schimb la tine… schimbarea vremii, adică. Să nu subestimăm încălzirea globală, cu toate fenomenele ei!

  1. Papucii de cameră

În funcție de opțiunile tale, e foarte posibil să găsești prosoape și papuci în camera de hotel. Sunt, însă, și situații când asta nu se întâmplă, sau poate că nici nu te îndrepți spre un hotel, ci spre o altă variantă de cazare, unde vei avea nevoie să aduci puțin din confortul de acasă.

  1. Ochelarii

De soare sau de vedere, dacă ambele variante sunt necesare, ambele trebuie să apară în bagaj. Sunt esențiali!

  1. Umbrela

S-ar zice că putem călători liniștite și fără ea, dar sunt unele zile când ne felicităm că am avut ideea inspirată să o luăm cu noi, la drum. Desigur, există umbrelele de la hotel – dar asta, dacă nu cumva s-au distribuit deja altor turiști plecați să țină piept ploii.

Bonus – Documentele de călătorie + Banii cash – Nu le-am trecut pe lista „oficială“, dar știi tu…verifică și aceste lucruri pe care ai impresia ca le ai rătăcite prin geantă.

Cum ți se pare lista noastră? Coincide cu a ta?  

Sursa foto: Shutterstock.com