Iată câteva sfaturi de viață bună, sau care te ajută să te reinventezi:
1 Fericirea este un obicei, nu o destinație. E simplu: nu trebuie să aștepți fericirea, ci să o creezi, zi de zi, prin gânduri pozitive și activități care te ajută să îți duci planurile la îndeplinire.
2 Reia câteva dintre activitățile care te pasionau când erai copil, cum ar fi desenul, scrisul sau dansul. Nu doar că ai putea descoperi talente ascunse, dar vei avea noi preocupări, iar unele dintre acestea ți-ar putea aduce și prietenii noi.
3 Păstrează într-un colț ferit de ochii curioșilor o cutie sau un borcan “al recunoștinței”, în care strecori, din când în când, bilete pe care ai notat câteva lucruri pentru care ești recunoscătoare. Răstoarnă conținutul după câteva luni, sau un an mai târziu, și recitește tot ce ai scris.
4 Învață să te bucuri de trezitul devreme. Nu te vom amăgi: dacă nu ești o persoană matinală, nu îți va fi tocmai simplu; pe de altă parte, dacă urmezi sfatul de la punctul 2, sau dacă rezervi diminețile sportului, te vei trezi cu nerăbdarea de a continua activitățile începute cu o zi în urmă.
5 Continuă să studiezi, fie în domeniul pentru care te-ai pregătit anterior, fie pentru a explora direcții noi, în cazul în care îți dorești să îți schimbi locul de muncă. Acest lucru poate însemna cursuri online, conferințe, traininguri, cursuri de calificare profesională sau chiar o facultate. Dacă bugetul tău este limitat, dar îți dorești să începi să investești în educația continuă, poți apela la un împrumut prin astfel de soluții rapide, pentru care nu ai nevoie de prea multe acte.
6 Dacă simți că nu ai avut cele mai bune idei în ultima vreme, este semnul că nu ai avut parte de activități creative. Creativitatea este un mușchi care are nevoie de exercițiu și care, nefolosit, se atrofiază. Începe prin a ține un jurnal, sau explorând în bucătărie, unde poți încerca să inventezi propriile rețete.
7 Creează-ți un obicei din a citi câteva pagini în fiecare seară. Antreprenorul și autorul american James Altucher crede că o persoană are nevoie să citească în jur de 500 de cărți despre un anumit subiect, pentru a deveni un adevărat expert în domeniul respectiv.
8 Extinde-ți numărul prietenilor și cunoștințelor. Acesta este unul dintre cele mai utile sfaturi, pentru că noile relații pot conduce la rezolvarea multor probleme din viața ta, legate de carieră sau viața personală. Cum poți face asta? Căutând un job nou, înscriindu-te la cursuri, acceptând mai des invitații.
9 Adoptă o atitudine generoasă față de cei din jur. Nu este obligatoriu să faci voluntariat, dar poți începe prin a-ți oferi ajutorul mai des. Vei vedea că, foarte curând, toate lucrurile bune se vor întoarce înapoi, către tine.
10 Investește mai mult timp în rutina de îngrijire. Nu pentru că ai avea neapărat nevoie, ci pentru că este un obicei care te face atentă la propriile nevoi, după o zi în care ai avut grijă de toți ceilalți.
Care sunt recomandările, din lista de mai sus, pe care le consideri potrivite pentru tine, în acest moment?
Sursa foto: Pexels.com