Persoanele care urmează un regim de slăbit şi respectă o limită a numărului de calorii consumate la fiecare masă au mai multe şanse să mănânce mai puţin în comparaţie cu cele care ăși stabilesc o limită a caloriilor pentru întreg parcursul zilei.
În cadrul studiului, două grupuri de câte 50 de participanţi au primit din partea specialiştilor fotografii cu mâncare, însoţite de sugestii privind numărul de calorii din fiecare farfurie.
Participanţilor le-au fost oferite, de asemenea, informaţii legate de numărul de calorii recomandate zilnic în funcţie de sex şi vârstă şi ulterior au fost rugaţi să îşi stabilească în mod independent propria limită de calorii.
Cei care au stabilit o limită a caloriilor pentru fiecare masă şi gustare au avut un consum mediu general de 1.528 de calorii pe zi.
Persoanele din al doilea grup, care au stabilit o limită a caloriilor pe zi, au avut un consum mediu general de 2.011 calorii în decursul a 24 de ore.
Astfel, subiecţii care au respectat limita de calorii pentru fiecare masă în parte au consumat, în medie, 1.417 calorii pe zi, cu 219 mai puţine decât cei care au stabilit o limită pe zi a numărului de calorii.
Strategia funcționează și dacă vrei să fumezi sau să bei mai puțin
”Cei cu buget zilnic (de calorii) au redus aportul caloric la mesele în cazul cărora au considerat că exista cel mai mare risc de a mânca excesiv, precum cina sau gustările, dar nu au luat în considerare celelalte mese. Cei care au urmat un buget (al caloriilor) pentru fiecare masă în parte au redus numărul de calorii la toate mesele, ceea ce a redus aportul zilnic”, a explicat doctor Miaolei Jia, profesor asociat la Warwick Business School, conducătorul studiului.
Autorii studiului afirmă că această strategie este utilă și pentru cei care vor să fumeze mai puțin sau să consume alcool mai rar.
Vezi și Dieta cu care Meghan Markle a slăbit rapid după naștere. Nu este vegetariană
Citește și: