Mai jos detaliem meniul pe cele 7 zile, avantajele și scopul acestei diete!

Meniul pe 7 zile în dieta indiană

Vezi în galeria foto de mai jos alimentele indicate în cele 7 zile de regim!

ZIUA 1: ai voie să consumi doar fructe, excepție făcând strugurii, bananele, litchi și mango. Le poți mânca fără măsură. De preferat sunt fructe precum pepenele roșu, limes, portocalele, merele, rodiile, căpșunile și pepenele galben. Poți să mănânci chiar și de 20 de ori pe zi, cu condiția să fie doar fructe.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

6 sfaturi care te vor ajuta să nu te abați de la planul alimentar

Dacă urmezi sfaturile de mai jos, cele 7 zile de dietă nu ți se vor părea grele și te vei simți excelent, în timp ce talia ta se va subția vizibil:

 1. Nu sunt permise sucurile de fructe în primele 6 zile de dietă. În schimb, poți bea mai multă apă, 15 pahare/zi.
 2. Consumă doar ceai negru, cafea neîndulcită și apă cu lămâie.
 3. Fă 45 de minute de mișcare la două zile.
 4. Poți urma regimul timp de două luni, dar neapărat cu o pauză de 2-3 zile după cele 7 zile de dietă.
 5. Legumele pot fi consumate în stare crudă, în salate, sau preparate la aburi. Ai voie să adaugi un dressing făcut din zeamă de lămâie, ierburi aromatice, usturoi și oțet din vin.
 6. Supele recomandate pot fi consumate în orice cantitate dorești. Dacă ingredientele nu-ți sunt pe plac, le poți schimba cu altele, precum conopidă, porumb, mazăre, spranghel, varză etc. Ferește-te însă de fasole, pentru că se digeră destul de greu și are multe calorii și carbohidrați.

Cu siguranță nu este un regim care poate fi urmat toată viața, însă îți poate da acel impus de care ai nevoie pentru a avea un stil de viață sănătos, care să te mențină în formă.

Dieta indiană: pe ce principii funcționează

Dacă ai încercat numeroase diete și rezultatele te-au dezamăgit, află că dieta indiană nu are cum să dea greș. Se spune despre ea că ar fi cea mai bună dieta vegetariană de slăbire rapidă, care accelerează metabolismul și „te educă” să mănânci mai sănătos. Multă lume care a încercat-o spune că oferă rezultatele promise, așa că trebuie să o trecem pe lista dietelor eficiente, care merită încercate!

Chiar dacă multe persoane au fost sceptice în privința planului alimentar al acestei diete, și anume consumul de fructe din belșug, într-un final s-au convins că obțin silueta dorită. Te întrebi cum e posibil ca o dietă bazată pe fructe să te ajute să slăbești, având în vedere că sunt destul de bogate în zahăr? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să înțelegem cum funcționează această dietă indiană.

În primul rând, dieta ajută la detoxificarea organismului prin eliminarea tuturor alimentelor nocive, bogate în grăsimi, proteine procesate și carbohidrați. Cei doi litri de apă care trebuie consumați zilnic ajută la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea eficientă a toxinelor, prin intermediul urinei, defecației și a transpirației, ceea ce, logic, va duce la scăderea în greutate.

Apoi, dieta indiană presupune consumul de alimente bogate în fibre, cum sunt fructele și legumele, care sunt „medicamente naturale” pentru diverse probleme digestive. Conținutul mare de apă din fructe și legume ajută la absorbția mai eficientă a substanțelor nutritive, asigurând astfel energie, sațietate și hidratare, precum și accelerarea metabolismului.

Nu în ultimul rând, dieta indiană ajută la eliminarea constipației, una dintre principalele cauze ale balonării, crampelor stomacale sau ale obezității.

Timp de o săptămână, regimul îți va asigura vitaminele și mineralele necesare, fără a te supune senzației de foame sau poftelor de alimente nesănătoase, datorită consumului de fructe și legume. Apoi, carbohidrații complecși din orezul brun îți conferă sațietate, dar aduc organismului și doze necesare de magneziu, potasiu, calciu și fibre.

Partea bună este că nu trebuie să limitezi cantitățile de mâncare, ci doar să fii atentă la tipul de alimente.

Avantajele dietei indiene

Acest plan alimentar de 7 zile a fost inventat special pentru angajații General Motors, motiv pentru care dieta mai poartă și numele de GM Diet. Scopul dietei este să dobândim un corp sănătos. Printre efectele benefice ale acestui regim amintim:

 • pierderea în greutate a 5-8 kilograme
 • strălucirea pielii
 • eliminarea toxinelor
 • redobândirea energiei și a senzației de bine
 • reducerea circumferinței abdominale și a taliei

Toate acestea în doar o săptămână! Chiar dacă primele zile pot părea greu de ținut, e bine să știi că la finalul săptămânii te vei bucura de toate aceste efecte pozitive, iar asta te va motiva să urmezi întocmai planul alimentar.

Ce trebuie să faci înainte să ții dieta indiană

Pregătirea pentru dieta indiană presupune evitarea consumului de alcool cu câteva zile înainte de începerea regimului propriu-zis, deoarece alcoolul crește producția de acid uric în organism, ceea ce favorizează retenția de apă în țesuturi și împiedică procesul de eliminare a toxinelor. De asemenea, este indicat să te obișnuiești să bei mai multă apă. Consumă până la 10 pahare cu apă zilnic, astfel încât să îți pui în mișcare metabolismul și să îl pregătești de ceea ce urmează.