Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit recent despre beneficiile și efectele negative pe care fastingul le aduce organismului uman.

Potrivit acesteia, persoanele care se gândesc să adopte fastingul au toate motivele să o facă, spune Mihaela Bilic, care a adus și dovezi în acest sens.

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul.

Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame.

Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat Mihaela Bilic, conform ciao.

Alimentele care satură cel mai bine și nu se depun! Mihaela Bilic: „Organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci nu îngrașă, ci ajută la slăbit!”

Efectele negative ale postului intermitent

Totuși, dacă vreți să adoptați această dietă, trebuie să știți că pot exista și câteva efecte negative, spune Mihaela Bilic. Pot apărea niște stări neobișnuite, care dor dispărea, însă, în câteva săptămâni, motiv pentru care nu trebuie să vă alarmați.

„Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim.

Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.

Vezi și Mihaela Bilic, adevărul despre dieta pe grupe de sânge. Funcționează sau nu?

Citește și:

Mezina lui Bruce Willis a împlinit 11 ani! Imagini înduioșătoare cu actorul și cea mică

Kamara, scandaluri pe bandă rulantă la Survivor. Se ceartă cu toată lumea