Sifilis – este o infecție bacteriană contagioasă, care se transmite, de obicei, prin contact sexual. Boala începe cu niște răni (leziuni) fără durere, de obicei, pe organele genitale, rect sau gură. Sifilisul se poate transmite de o persoană la alta și prin intermediul contactului cu pielea sau membrana mucoasa cu aceste răni.
După infecția inițială, bacteria sifilis poate rămâne în stare latentă în corpul dumneavoastră timp de zeci de ani înainte de a deveni activă. Sifilisul precoce poate fi vindecat, uneori cu o singură injecție de penicilină. Fără tratament, sifilis poate afecta grav inima, creierul sau alte organe și poate pune în pericol viața pacientului sau poate să fie transmisă de la mamă la un copil nenăscut.
Poate provoca, de asemenea, o serie de probleme la sistemul nervos, inclusiv accident vascular cerebral, meningită, pierderea auzului, probleme vizuale, demenţă și probleme cardiologice.
Sifilisul nu pot fi răspândite folosind aceeași toaletă, baie, îmbrăcăminte sau aceleași ustensile de mâncat, sau de la piscine sau căzi cu hidromasaj.