Scaun albicios, grăsos, neformat (insuficienţă pancreatică)

Scaun albicios, grăsos, neformat (insuficienţă pancreatică)

Scaun albicios, grăsos. Scaunul vine într-o gamă de culori. Toate nuanțele de maro si chiar si verde sunt considerate normale. Însă, uneori, culoarea scaunului poate indica o afectiune intestinală potențial gravă.

Culoarea scaunului este, în general, influențată de ceea ce mănânci, precum și de cantitate de lichid produs de bilă (un lichid galben-verzui care digeră grăsimile în scaun). Pigmenții biliari circulă prin tractul gastro-intestinal, unde sunt modificați chimic de enzime, schimbând pigmenții din verde în galben și apoi în maro.

Cu toate acestea, scaunele albicioase, grăsoase pot fi semne ale unei afecțiiuni mai serioase și trebuie să te trimită de urgență la medic.

Scaun albicios, grăsos. Simptome

  • fecale decolorate, cu aspect albicios, grăsos
  • dureri abdominale
  • slăbibiune
  • paloare

Scaun albicios, grăsos. Cauze

  • insuficienţă pancreatică

Tratament pentru scaun albicios (insuficienţă pancreatică)

Primul gest

  • repaus alimentar şi/sau dietă restrictivă (recomandată de medic)
  • te adresezi medicului, în vederea stabilirii tratamentului adecvat

Tratament clasic pentru scaun albicios (insuficienţă pancreatică)

  • dietă
  • antidiareice
  • antivomitive

Tratament naturist pentru scaun albicios (insuficienţă pancreatică)

  • acupunctură
  • electroacupunctură
  • reflexoterapie
  • masaj terapeutic şi de relaxare

Tratament homeopat

  • Helleborus niger
  • Colchicum

Lămâie

  • suc: se amestecă sucul de lămâie cu apă şi cu 1 linguriţă de miere: 1/3 suc şi 2/3 apă, cura începe cu sucul de la o jumătate de lămâie şi se ajunge până la 2 lămâi pe zi; cura durează 7 zile pe lună, se face pauză 7 zile şi se poate repeta de 4-5 ori pe an

Coarne

  • suc şi pastă: coarnele se recoltează la sfârşitul lunii octombrie, se spală, se scot sâmburii, se prepară o pastă prin pisarea fructelor; se depozitează în frigider şi se consumă zilnic câte 1 linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol; cu sâmburii se face decoctul de mai jos…
  • decoct cu 1 linguriţă de sâmburi la 250 ml de apă, se fierbe 20 de minute, decoctul obţinut se consumă tot o dată, după ce s-a răcit

Porumbar

  • decoct din 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml de apă, se fierbe 30 de minute, cantitatea se bea zilnic, până la dispariţia scaunelor modificate.

Foto: Pixabay

Loading...
Acest articol are rol informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. Atunci când ai o problemă de sănătate trebuie să te prezinți la medic pentru consultație și eventual trimiteri la specialist și analize.
De altfel, indiferent dacă prezinți sau nu simptome ale unor boli, este important să faci anual un control medical general, care să includă analize și investigații