Salivare excesivă (sialoree) – aceasta este o curgere pasivă de salivă în afara gurii, întâlnită în unele boli precum Parkinsonism sau turbare, dar și în timul sarcinii. Salivarea excesivă (sialoree) apare fie din cauza paraliziei faciale, fie datorită unor dificultăți de deglutiție.
Salivarea excesivă (sialoree) este o problemă în general temporară, însă în cazul în care se observă o mare cantitate de salivă, în ciuda înghițirii, este necesară prezentarea la medic. Această afecțiune poate apărea atunci când glandele salivare produc mai multă salivă decât în mod obișnuit. De asemenea, salivarea excesivă (sialoree) apare și în cazul în care scade capacitatea de înghițire scade sau de menținere a salivei în cavitatea bucală.
Deși salivarea excesivă poate apărea în cazul unor boli precum cele neurologice, nevralgii faciale sau leziuni ale esofagului, aceasta este întâlnită uneori și la femeile însărcinate. În acest ultim caz, mecanismele care produc salivarea excesivă trebuie investigate, pentru a găsi cauza exactă.
Cuprins
- 1 Salivare excesivă (sialoree). Simptome
- 2 Salivare excesivă (sialoree). Cauze
- 3 Salivare excesivă (sialoree). Factori de risc
- 4 Tratament pentru salivare excesivă (sialoree)
- 5 Cum te pregătești pentru vizita la medic?
- 6 Tratament clasic pentru salivare excesivă (sialoree)
- 7 Tratament naturist pentru salivare excesivă (sialoree)
- 8 Lifestyle și prevenție
Salivare excesivă (sialoree). Simptome
- secreţie exagerată de salivă