Constipația cronică Prin constipație se înțelege evacuarea dificilă sau rară a materiilor fecale. Practic fiecare dintre noi a suferit la un moment dat de constipație și de obicei nu este o problemă gravă.
Durată normală între scaune diferă de la persoană la persoană. Unii oameni au scaun de 3 ori pe zi, iar alții doar de 1-2 ori pe săptămână. De obicei, întârzierea eliminării materiilor fecale pentru mai mult de 3 zile nu este sănătoasă și poate fi considerată constipație. După acest interval, materiile fecale se întăresc prin eliminarea apei și evacuarea lor devine foarte dificilă și dureroasă.
Atunci când vorbim de constipație cronică, ne referim în general la o frecvență a evacuării materiilor fecale mai rar de 3 ori pe săptămână timp de mai multe luni consecutive. Constipația la copii sau constipația la bebeluși este de asemenea posibilă. De obicei, constipația la bebeluși apare adesea o dată cu trecerea la hrana solidă. De obicei o ușoară modificare a dietei, de exemplu prin adăugarea unui suc de prune, pere sau mere poate rezolva această problemă.
Cuprins
Constipația cronică. Simptome
- evacuare rară a materiilor fecale
- dificultăți la evacuarea materiilor fecale
- materii fecale uscate și tare
- senzația că evacuarea a fost incompletă
- balonare sau dureri abdominale
- vomismente