Aplicația deținută în prezent de Facebook pentru terminalele iPhone nu va mai putea fi folosită. Asta în cazul în care posesorii acestor terminale nu vor trece la umătoarea versiune de iOS.

În același timp, WhatsApp își va înceta funcționalitatea și pe alte terminale, începând cu 31 decembrie 2020, anunță oficialii aplicației.

Aplicația messenger nu va mai fi acceptată de anumite modele de smartphone-uri, după 31 decembrie, după cum urmează:

– WhatsApp nu va fi disponibil pe dispozitivele care nu rulează sisteme de operare iOS 9,

– WhatsApp nu va fi disponibil pe dispozitivele care nu rulează sisteme de operare Android 4.0.3

Lista de telefoane la care nu va mai funcționa aplicația

Conform oficialilor WhatsApp, lista include terminale de Apple, dar și de la producătorii de terminale bazate pe Android. Iată lista terminalelor Apple pe care nu va mai funcționa aplicația:

– iPhone 4,

– iPhone 4S,

– iPhone 5,

– iPhone 5S,

– iPhone 5C,

– iPhone 6,

– iPhone 6S

Oficialii spun că acest lucru se va întâmpla, în cazul în care posesorii de terminale Apple nu trec la următoarea versiune de iOS, și anume iOS 9.

Cum să vă salvați conversațiile pe Whatsapp

Dacă aveți unul dintre telefoanele afectate și nu doriți să vă pierdeți conversațiile, vi se recomandă să faceți o copie de rezervă a mesajelor WhatsApp.

Pentru aceasta, deschideți chatul pe care doriți să îl salvați și faceți click pe „Informații despre grup”. Apoi va trebui să faceți clic pe „Export chat” – și vi se va oferi opțiunea de a descărca chat-ul, dar fără suport media.

Știrea a apărut la doar o lună după ce a fost dezvăluit un nou serviciu la îndemână, care venea la populara aplicație de mesagerie. WhatsApp a introdus o opțiune de „mesaje care dispar”, care va șterge chat-urile de pe telefon atât pe cele ale expeditorului, cât și pe ale destinatarului, după șapte zile.

Vezi și Trucuri simple cu și pentru telefonul tău mobil!

Citește și:

Pepe, mărturisiri surprinzătoare despre despărțirea de Raluca Pastramă: „Arma mea de răzbunare este…” Ce lecții de viață i-au dat fetele lui în această perioadă

Melania Medeleanu a suferit de Covid. Sfatul fostei vedete TV pentru toată lumea