Datorită substanțelor active care albesc și dezinfectează dantura, pasta de dinți poate fi folosită pentru a curățat diverse suprafețe delicate. Este și ușor abrazivă, ceea ce te ajută să finisezi și să dai lustru bijuteriilor sau ochelarilor de soare cu lentile din plastic. Tot datorită acestui lucru, poate fi folosită pentru a scăpa de zgârieturile superficiale de pe ecranul telefonului sau al tabletei.
CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

 

Folosește pasta de dinți să cureți bijuteriile înegrite de argint

Pune o picătură de pastă de dinți pe bijuterii și freacă bine cu o perie de dinți folosită. În câteva minute, argintul se va albi, va recăpăta strălucirea de la început, iar pasta de dinți va dizolva mizeriile depuse printre pietrele din montură.

Ochelarii de soare zgâriați

Se întâmplă adesea să apară zgârieturi foarte fine pe suprafața ochelarilor de soare, dacă îi ții în poșetă și se ating  de alte obiecte. Dacă lentilele lor sunt din plastic, le poți curăța cu puțină pastă de dinți și cu degetele. Nu folosi periuța de dinți, ca să nu mătuiești lentilele. Spală apoi foarte bine ochelarii cu apă caldă și lustruiește-i cu o piele de căprioară. Vei observa că zgârieturile foarte fine s-au estompat.

Pasta de dinți bună și pentru ecranul telefonului

Dacă nu ai la îndemână soluție de șters ochelarii pentru a curăța ecranul telefonului sau al tabletei, poți folosi un strop de pastă de dinți. Curăță bine și întinde pasta cu degetele și insistă în zonele în care ecranul este puțin zgâriat. Șterge apoi cu o lavetă umedă pasta și lustruiește telefonul cu o batistă. Vei vedea că ecranul arată mult mai fin și mai neted.
Așa cum cureți cu pastă ecranul telefonului, la fel de bine o poți folosi pentru cd-urile care sunt ușor deteriorate, iar player-ul din mașină nu le mai citește. Pasta de dinți va elimina o parte din zgârieturile superficiale și poți asculta din nou muzica preferată.

Încălțămintea albă se curăță bine și cu pastă de dinți

Marginea albă din cauciuc de la încălțămintea de vară se murdărește foarte repede. O poți curăța cu detergent sau înălbitor, dar acestea conțin soluții puternice care îngălbenesc cauciucul și, după câteva săptămâni, nu mai arată la fel de bine. Este mult mai indicată pasta de dinți care scoate toate petele, albește, dar nu deteriorează cauciucul.

Știai că pasta de dinți lipește?

Dacă nu ai lipici la îndemână, folosește puțină pastă de dinți pentru a lipi corespondența.

De asemenea, tot pasta de dinți este mult mai bună să lipești postere pe perete în camera copiilor. După ce se usucă, pasta se întărește și ține bine hârtia lipită. Iar când dai posterele jos, zugrăveala nu se pătează și nu se crapă, așa cum se poate întâmpla dacă folosești o soluție obișnuită de lipit.

Alte utilizări inedite pentru pasta de dinți

  • scoate petele de ruj de pe haine
  • șterge urmele de creion de pe pereți
  • elimină mirosul neplăcut de pește sau usturoi de pe mâini, de pe tocătorul de lemn sau alte obiecte
  • estompează zgârieturile fine de pe paharele de cristal și alte obiecte fine din sticlă
  • curăță și dezinfectează ustensilele de machiaj
  • previne aburirea ochelarilor de înot