Fondul de ten, mascara sau mâinile tale lasă pete de grăsime persistente pe lentilele și pe ochelarii de vedere. Nu îi șterge cu poalele tricoului și nici cu șervețele umede, îmbibate în alcool. Cea mai ieftină și sigură soluție este săpunul lichid.

Cea mai ieftină soluție să cureți ochelarii de vedere

Opticienii recomandă să curățăm ochelarii de vedere și ochelarii de soare cu apă caldă și săpun lichid, inclusiv săpun lichid de vase care degresează foarte bine, fără să afecteze tratamentele aplicate pe lentile.

După ce îi speli, tamponează ușor, fără să freci, lentilele și ramele cu un șervețel moale din hârtie pentru a absorbi toate picăturile de apă. Poți folosi, de asemenea, o lavetă foarte fină din microfibră pe care o poți cumpăra de la magazinele de specialitate.

Soluții care deteriorează ochelarii

Ai grijă să nu degresezi niciodată lentilele ochelarilor, oricât ar fi de murdare, cu alcool sanitar, oțet sau soluții de curățat monitorul calculatorului. Acizii din aceste soluții vor deteriora filtrele de protecție aplicate la suprafața lentilelor.

Nu sunt indicate nici șervețelele umede, impregnate cu soluții pe bază de alcool, deoarece acestea zgârie lentilele și dizolvă tratamentele cu care au fost îmbunătățite.

Este bine să consulți eticheta substanțelor cu care vrei să degresezi ochelarii, să nu conțină amoniac sau fosfați care afectează și ele tratamentele de protecție de la suprafața lentilelor.

Cum să repari ochelarii zgâriați ușor

Se întâmplă uneori să apară mici zgârieturi la suprafața lentilelor, dacă ochelarii tăi au stat în același compartiment cu rujul sau cu cheile de acasă.

Există o soluție simplă, dar funcționează numai pentru zgârieturile foarte subțiri sau pentru zonele care s-au mătuit pe suprafața lentilelor.

Trebuie doar să îi lustruiești cu o soluție din pastă de dinți și bicarbonat și apoi să speli lentilele cu apă, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus. Dacă zgârieturile sunt mai mari, atunci singura soluție este să mergi la un cabinet de optică și să ceri recondiționarea ochelarilor.

imagine: Libertatea pentru femei