Încearcă să găsești un marker negru sau un marker maro, pentru a acoperi zonele deteriorate. De obicei, purtăm încălțăminte neagră sau maro pe timp de iarnă și nu este greu să găsești un marker la culoare pentru pantofii sau cizmele julite.

Markerul permanent este cel mai indicat, deoarece culoarea va intra în piele și va camufla zgârieturile. În plus, markerul permanent va rezista la următoarele drumuri prin ploaie sau prin zăpadă mult mai bine decât o cariocă obișnuită sau un pix.

Lipici cu silicon

Folosește un marker la culoarea încălțămintei pentru a acoperi cât mai bine zona julită. Apoi aplică un strat foarte subțire de lipici cu silicon folosind o pensulă sau un burete fin.

Trebuie să cumperi un lipici care nu se întărește instantaneu, pentru a-l putea șterge dacă ai pus un strat prea gros.

Lipiciul cu silicon sigilează juliturile și împiedică materialul să se deterioreze mai mult la următoarele purtări. Bineînțeles, trebuie să te asiguri de la bun început că se poate combina cu materialul din care sunt făcute cizmele julite, să nu fie prea lucios sau prea gros.

Vopsea profesională pentru piele

Poți încerca să găsești la un magazin specializat vopsea pentru pielea naturală. Fă o probă pe o porțiune care nu este vizibilă să fii sigură că este nuanța dorită și apoi aplică vopseaua cu un burete fin, eventual un burete de machiaj.

Cu ajutorul burețelului ai mai multe șanse să controlezi cantitatea de vopsea și să nu acoperi mai mult decât trebuie.

sursa foto: 123rf.com