Folosește lumina

Lumina are un rol mult mai important decât crezi în felul în care arată locuința ta. Poți folosi atât lumina naturală, cât și lumina artificială, pentru a pune în valoare decorul dintr-o cameră. În consecință, felul în care poziționezi mobilierul contează foarte mult. Trebuie să încerci să nu obstrucționezi ferestrele cu piese de mobilier sau plante prea mari, altfel vei avea prea puțină lumină în timpul zilei.

De asemenea, într-o cameră unde primești musafiri, așa cum e livingul, e bine să folosești diferite surse de lumină. Astfel, vei putea modifica ambianța așa cum vrei și vei putea schimba radical felul în care arată camera în timpul nopții. Iar datorită avansului tehnologiei, poți duce lucrurile chiar un pas mai departe: poți folosi o banda LED pentru a evidenția un anumit element din decor sau pentru a suplimenta într-un mod discret sursele de lumină dintr-o cameră. Mai mult decât atât, poți folosi lumini de diferite nuanțe, pentru a crea o atmosferă dinamică într-o cameră, care să se schimbe rapid, cu o simplă apăsare de buton.

Decorează pereții

Există multe feluri în care poți decora pereții casei tale fără să fie nevoie să cheltuiești mult pe tablouri și decorațiuni scumpe. Spre exemplu, poți folosi afișe pentru a umple pereții goi ai locuinței; acestea vor deveni piese centrale ale decorului și pot schimba radical felul în care arată o cameră. Pentru piese decorative mai mici, optează pentru fotografii artistice sau imagini abstracte, pe care le găsești pe internet și pe care le poți imprima foarte ușor.

Dacă ești în căutare de ceva inedit, poți folosi puzzle-urile preferate pentru a umple pereții goi ai casei. Orice puzzle poate fi transformat într-un obiect decorativ; nu trebuie decât să te asiguri că e bine lipit. Odată ce un puzzle e terminat, transferă-l cu totul pe o bucată mai mare de carton. Folosește apoi o altă bucată de carton pentru a-l ține fix și întoarce-l. După ce așezi puzzle-ul pe spate, folosește bandă adezivă pentru a lipi toate piesele de pe spate. La final, folosește bandă dublu adezivă pentru a-l lipi pe perete.

Cumpără plante

Oamenii au un instinct înnăscut de a iubi natura, motiv pentru care ne place să vedem o „bucățică” din natură și în casele noastre. Conform stonegableblog.com, atunci când intrăm într-o cameră, ochii noștri caută plante din priviri și se concentrează pe ele odată ce le găsesc. Acest lucru ne crește gradul de confort într-un mediu străin și ne ajută să ne relaxăm. Tocmai de aceea, e foarte important să te asiguri că poziționezi în living câteva plante de dimensiuni diferite, în special dacă ai deseori musafiri la tine acasă.

Însă niciun decor nu este complet fără plante, care să echilibreze mediul artificial și nevoia noastră de confort cu dorința de libertate și dragostea pentru natură. Plantele pot avea un efect puternic asupra dispoziției noastre, motiv pentru care ar trebui să te asiguri că în fiecare cameră există măcar una. Dacă sunt alese cu grijă, plantele pot transforma radical aspectul locuinței tale; chiar și într-o cameră cum e baia, o plantă mică și iubitoare de umiditate fiind o pată de culoare binevenită și un detaliu pe care nu îl vei regreta.  

Sursă foto: Shutterstock