Aspiratoare Samsung: o multitudine de variante si oferte

Să fie un aspirator vertical, pentru că stai într-o casă cu scări, sau să fie unul clasic? Să fie cu sac sau fără sac? Să fie un robot aspirator sau un aspirator normal? Să fie unul cu apă? Doamne, câte variante! De când aspiratoarele fac parte din viețile noastre, curățenia casei a devenit mult mai ușoară. De aceea, aspiratorul este unul dintre cele mai dorite electrocasnice în fiecare casă.  Când vrei să cumperi un aspirator nou, sunt mulți factori de care trebuie să ții cont.

Puterea aspiratorului este unul dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi unul nou. Din păcate, Uniunea Europeană a pus gând rău aspiratoarelor cu putere foarte mare, din cauză că acestea consumă prea mult. Cu toate acestea, încă mai poți cumpăra aspiratoare cu putere mare, de peste 1800 de Wați.

Aspiratoare Samsung: putere

E normal să ne intereseze puterea aspiratorului nostru. În funcție de cât de mare este casa pe care acesta trebuie s-o ”deservească”, vom alege unul cu mai mulți sau mai puțini wați. Evident că asta va afecta și consumul electric, zgomotul pe care-l va face în funcționare, prețul… Dar ține cont că puterea se măsoară în capacitatea de succțiune a aspiratorului. Și vrei ca atunci când faci curat, să poți să aspiri toată murdăria, până și din cele mai greu accesibile zone.

Câte camere ai acasă? Câți metri pătrați? De câte ori pe săptămână vei folosi aspiratorul? Ce tip de podea va trebui aspirată? De toate aceste întrebări depinde răspunsul tău atunci când alegi puterea aspiratorului.

Aspiratoare Samsung: eficiență

Dacă e posibil, ar trebui să mergi mai mult pe eficiență, în detrimentul puterii mari. Și, evident, pe un model de aspirator al unui brand consacrat, recunoscut pentru calitate.

O altă parte importantă, atunci când vine vorba de aspiratoare, este filtrul. Dacă vrei ca aerul tras de aspirator să iasă cât mai curat posibil, ar trebui să te intereseze și acest aspect. Un aspirator are un sistem de filtre intern, care curăță aerul de particule. La capătul acestui sistem de filtre se află cel mai puternic dintre toate. E vorba de filtrul HEPA sau, în unele cazuri, EPA. Ce trebuie să știi este că un aspirator cu filtru HEPA este mai bun și reține mai multe particule de praf și mai bine.

În fine, ar mai trebui să ții cont de eficiența energetică. Această caracteristică este tot mai importantă pe zi ce trece, în ceea ce privește toate electrocasnicele pe care le folosim. Un aspirator are, însă, mai multe faze de eficiență energetică, în funcție de solul pe care este folosit. Pe podele dure, eficiența energetică este de clasa A, dar pe covoare, mochete sau alte materiale mai moi, eficiența sa scade la B sau C sau chiar mai mult. În plus, eficiența energetică sau performanța se măsoară și în funcție de emisiile de praf.

Deși nu sunt singurele criterii după care ai putea alege un aspirator, sunt cam cele mai importante. Evident, poți să îți bazezi alegerea și pe numărul de accesorii, pe greutate și pe multe alte lucruri care contează pentru tine. Dar, pentru buna funcționare și eficiența unui aspirator, cele de mai sus sunt primordiale. Așadar, ține cont de asta atunci când decizi achiziționarea unui nou aspirator.