#1: Te expui la soare fără cremă de protecție potrivită

Nu contestăm faptul că bronzul impecabil merită să faci anumite sacrificii, dar trebuie să știi unde anume să te oprești! Așadar, cum probabil că deja știai, nu este deloc indicat să te expui la plajă fără a folosi o cremă de protecție solară, alegând un factor de protecție potrivit tipului tău de piele. De multe ori, din dorința de a obține un bronz mai intens, cât mai repede, probabil că alegi o cremă cu SPF mai scăzut decât ai avea nevoie de fapt. Dacă procedezi astfel, faci o mare greșeală, de pe urma căreia te vei alege doar cu o piele roșie, care te strânge și te ustură!

#2: Faci plajă la orele în care soarele arde puternic

Știm că vara are doar trei luni, dar sfatul nostru este să nu încerci să iei tot soarele în doar câteva zile de bronz. O altă greșeala frecventă pe care o facem foarte mulți dintre noi constă în expunerea la soare în intervale orare nepotrivite. Chiar dacă te gândești că te vei bronza mult mai repede dacă stai la plajă întreaga zi, vei observa, (pe pielea ta, la propriu și la figurat!) că aceasta nu este cea mai bună decizie pe care ai fi putut să o iei. Când spun specialiștii că avem toate șansele să ne bronzăm uniform și frumos? Înainte de ora 11 și dupa orele 16!

#3: Nu porți hainele și accesoriile adecvate

Când vine vorba de bronz, soarele poate fi cel mai bun prieten al tău sau, din contră, cel mai mare inamic. De aceea, trebuie să știi cum anume poți să faci să-l atragi de partea ta! Hainele și accesoriile pe care le purtăm la plajă reprezintă un mod eficient de a ne proteja de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Ce porți pe plajă? Îmbrăcăminte subțire, lejeră, confecționate din materiale naturale care permit ventilația pielii (ex: in), papuci de plajă și, neapărat o palărie și o pereche de ochelari de soare.

#4: Mergi la solar înainte de plajă 

Majoritatea dintre noi ne dorim un bronz perfect tot timpul anului, iar din această cauză suntem dispuși să apelăm la tot felul de metode pentru a-l căpăta. Fie achiziționăm loțiuni autobronzante, fie mergem la solar – ei bine, ambele variante sunt la fel de neinspirate, însă pericolul mult mai mare pentru piele și pentru sănătate în general îl reprezintă cea de-a doua. Ședințele de solar sunt blamate de către medicii dermatologi deoarece provoacă, în timp, iritația, uscăciunea și depigmentarea pielii. Mai mult decât atât, solarul este catalogat drept una dintre principalii factori declanșatori ai cancerului de piele! Așadar, nu te gândi că acesta te va ajuta să te acomodezi cu razele soarelui și evită-l complet!

#5: Uiți de îngrijirea after-sun

Pielea ta are nevoie de protecție chiar și după plajă, așa că nu uita să îi oferi atenția necesară după o porție de bronz binemeritată! Variantele sunt nenumărate, dacă luam în considerare abundența de produse dedicate din comerț, dar noi îți sugerăm o alternativă mai naturală: uleiul de cocos. Acesta are puternice proprietăți hidratante, este foarte accesibil ca preț și te va ajuta să ai o piele fină și catifelată după expunerea la soare (și nu numai!). Ca un pont util, uleiul extras din nuca de cocos poate fi utilizat și pentru epilare, drept emolient. Așadar, cumpără ulei de cocos înainte să mergi la plajă!