Citește și: Condimentele îți țin de cald iarna! Află care sunt și ce beneficii au

Sare – Pentru o friptură de vită fragedă, masează carnea bine cu sare și lasă o oră pentru fiecare doi centimetri de grosime a fripturii. Poți să folosești sare de mare sau sare kosher pentru rezultate mai bune.

Ceai negru conține tanin, care este un ingredient natural pentru frăgezire. Poți face o ceașcă sau două de ceai negru, lasă la răcit și folosește pentru o marinadă gustoasă.

Vin, suc de citrice sau oțet – toate acestea sunt acide și ajută la înmuierea fibrelor musculare, adăugând și aromă. Pentru sucul de citrice folosește lămâie, lime sau ananas. Oțetul poate fi balsamic, din cidru de mere sau de casă. Vinul roșu este un ingredient bun deoarece conține tanin.

Suc de roșii – Roșiile sunt acide, de aceea multe sosuri pentur barbecue au tomate în compoziție. Acestea conțin de obicei și oțet, care cresc aciditatea sosului.

Acizii din diferite ingrediente ajută foarte mult la frăgezirea cărnii

Bere – pe lângă aroma pe care o dă, berea conține alfa acizi și tanin, fiind un ingredient minunat pentru orice friptură. Lasă la marinat cel puțin o oră pentru rezultate excelente.

Ghimbir – pe lângă aroma inconfundabilă, ghimbirul conține o enzimă care frăgezește carnea în mod natural.

Cafea – pentru marinare, prepară o cafea puternică și lasă până la 12 ore înainte de a pune pe grill-ul electric.

Iaurt  – Este slab acid, dar conținutul crescut de calciu activează enzimele din carne, ajutând la frăgezirea acesteia.

Bicarbonat de sodiu – Presară pe carne și lasă la frigider pentru câteva ore  sau poți face o pastă pe care o aplici pe suprafața cărnii. Clătește bine carnea și șetrge-o  cu ajutorul unui șervețel de hârtie.

Citește și: