De pildă, fiecare persoană pierde aproximativ 1 milion de particule de piele moartă pe oră și între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Zilnic scăpăm pe jos câte o firimitură care atrage insectele și bacteriile, iar dacă avem animale de companie, suntem expuși la alergeni. În plus, covoarele acumulează praf repede și pot ascunde acarieni, care sunt responsabili de o serie de boli, precum alergia la praf, conjunctivita sau astmul.

Iată de ce nu te poți baza pe un aspirator oarecare, ci trebuie să cauți un aspirator cu putere de absorbție mare și eventual cu filtru HEPA, care poate reține cele mai fine particule, protejând astfel sănătatea familiei.

Folosirea aspiratorului cel puțin o dată pe săptămână aduce și alte beneficii.

Cercetările indică faptul că persoanele care au casa mereu curată sunt mai sănătoase și mai active. Un studiu realizat de Universitatea din Indiana sugerează că menținerea curățeniei în locuință poate fi un factor chiar mai important pentru starea generală de sănătate decât plimbările în aer liber. Unde mai pui că folosirea aspiratorului te obligă și la exercițiu fizic.

Să nu uităm și de beneficiile pe care ordinea și curățenia le au asupra stării psihice. Suntem mai binedispuși într-o casă mereu curată, ba chiar unele studii arată că persoanele care suferă de depresie se simt mai bine după ce fac curățenie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Material publicitar realizat impreuna cu Elefant.ro