Cum tratezi mâinile uscate și crăpate: Hidratare naturală

O baie călduță cu ovăz te va ajuta să tratezi pielea uscată. Dă prin râșnița de cafea un pumn de fulgi de ovăz. Pune această făină într-un lighean cu apă caldă în care îți ții mâinile timp de un sfert de oră. Poate fi adăugată și în apa din cadă. Lasă apa fierbinte să curgă peste făină. Apoi, după ce apa din cadă se mai răcește, bucură-te de o baie hidratantă pentru întregul corp. Deoarece conține acizi grași esențiali (EFA), uleiul de cocos te poate ajuta să îți menții pielea hidratată și protejată. Folosește-l atât extern, ca o cremă, cât și intern.

Citește și: Îngrijirea mâinilor iarna – remedii naturale la îndemâna oricui

Cum tratezi mâinile uscate și crăpate cu remedii din bucătărie

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Cartofii sunt unul din cele mai la îndemână remedii pentru această problemă. Presară pudră din făină de cartofi pe piele, pentru atenuarea iritaţiilor. Recomand și un lapte nutritiv pentru cosmetica mâinilor din 50 ml suc de tomate, o linguriţă de glicerină şi un vârf de cuţit de sare. Se lasă cât mai mult să pătrundă în dermă şi se masează uşor. Se poate folosi, la nevoie, doar ulei de măsline.”

Citește și: Xeroza (pielea uscată). De ce e mai frecventă iarna și cum o tratezi

Cum prepari o cremă naturală de mâini

”Se mai poate prepara o cremă din migdale mărunţite şi făcute pastă, amestecate cu puţin lapte sau smântână. Sunt utile și cataplasmele cu decoct concentrat de soc (30-50 g fructe la un litru de apă). Se fac și cataplasme cu pulpă crudă, zdrobită de dovlecel sau cu frunze de vinete zdrobite. Varza favorizează cicatrizarea și produce o intensificare a circulaţiei sangvine în zonă. Se aplică direct pe piele frunze strivite şi curăţate de nervura principală, fixate cu un pansament; se schimbă de două ori pe zi. Se mai pot freca mâinile cu felii de lămâie,” scrie acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Învață și cum să prepari singură balsam pentru buzele crăpate!

Sursa foto: 123rf.com