CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Fructe delicate, căpșunele mucegăiesc repede, dacă nu sunt depozitate corect. Păstrează căpșunele la frigider, dar nu oricum! Urmărește clipul nostru și vezi etapele importante pentru a pregăti căpșunele.

Sunt fructe care se strică repede dacă stau la soare, la căldură, în umezeală sau împreună cu alte fructe.

Spală căpșunele cu apă și oțet

O soluție simplă de apă și oțet te ajută să cureți foarte bine impuritățile de pe căpșune și mai ales sporii de ciuperci și mucegai. Lasă căpșunele 5 minute în soluția cu apă și oțet, apoi clătește-le de două, trei ori cu apă rece, fără să le rupi frunzele de la codiță.

Mirosul de oțet nu se păstrează deloc în fructe, în schimb acestea vor fi mai curate și vor rezista căpșunele la frigider cel puțin 5 – 6 zile.

Căpșunele la frigider, după ce au fost bine uscate

Ține minte că fructele cu stropi de apă pe ele se strică mult mai repede, chiar dacă stau la frigider, de aceea este important să lași căpșunele să se usuce de apă.

Și la fel de important este să le așezi pe un singur rând, nu unele peste altele, deoarece căpșunele au o pulpă delicată, care se zdrobește ușor și se strică în câteva ore.   

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei