Spălatul rufelor nu este o activitate prea complicată, însă asta nu înseamnă că nu poți face și greșeli care te pot obliga să reiei tot procesul de început, pierzând astfel mult timp și efort. Iată 4 trucuri pe care le poți folosi ca să te asiguri că rufele tale vor ieși întotdeauna curate și parfumate:

  1. Asigură-te că mașina ta funcționează bine

Calitatea rufelor tale depinde, mai mult decât orice, de modul de funcționare al mașinii tale de spălat. O mașină care nu mai funcționează corespunzător nu va mai curăța și nu va mai stoarce rufele la fel de bine, iar mirosul lor va fi și el afectat. Din acest motiv e foarte important să știi când a venit momentul să schimbi mașina ta veche cu o mașină de spălat nouă și mai performantă.

Din fericire, există numeroase semne care îți vor arăta dacă mașina ta de spălat trebuie schimbată. Dacă mașina începe să se miște de poziția ei, atunci când funcționează, acesta poate fi un semn că se apropie de finalul vieții. Aceeași situație poate fi valabilă și în cazul în care aceasta scoate sunete puternice sau are scurgeri, precum și în situația în care nu mai curăță bine rufele.

  1. Asigură-te că scoți rufele din mașină la timp

Una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când speli rufe este să le lași prea mult timp în mașină. Poate fi foarte ușor să uiți de rufe după ce programul de spălare s-a încheiat, iar asta va face ca toate rufele din interior să capete un miros foarte neplăcut, ce nu va dispărea nici măcar odată cu uscarea lor.

Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri de fiecare dată că scoți și întinzi rufele imediat ce mașina de spălat și-a terminat programul. Poate fi tentant să amâni această activitate, însă nu ar trebui s-o faci pentru că astfel riști să uiți de ele, iar în acest caz va trebui să reiei întreaga operațiune de la început. Ca să nu uiți de rufele spălate poți folosi o alarmă, care să te anunțe când acestea sunt gata și să eviți ca ele să capete un miros neplăcut.

  1. Verifică hainele din care crezi că va ieși culoarea

Unele haine îți pot crea mari probleme atunci când speli rufe, dacă nu ești atentă. Se poate întâmpla să vopsești involuntar zeci de haine puse la spălat, numai pentru le-ai pus împreună cu o rochie nouă din care iese culoarea. Din fericire, există o metodă simplă prin care poți verifica un articol de îmbrăcăminte, dacă ești nesigură de el. Conform RD, pentru a determina dacă dintr-o haină iese culoarea, tot ce trebuie să faci este să uzi o secțiune mică a acesteia, iar apoi să o ștergi cu o cârpă albă. În cazul în care cârpa se murdărește, spală haina respectivă până când nu mai iese culoarea din ea.

  1. Folosește balsam de rufe

Balsamul de rufe poate fi de un mare ajutor pentru cei care vor să se bucure mereu de haine frumos mirositoare. Detergentul este suficient pentru curățarea hainelor, însă dacă vrei ca ele să aibă și un miros plăcut, ar trebui să folosești și un balsam de rufe. Balsamul va face hainele tale să miroasă frumos zile întregi de la spălare și le va face mai moi, mai catifelate și mai plăcute la atingere.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat impreuna cu Badabum