Adaptarea casei la sezonul rece

O casă la țară este, de cele mai multe ori, destinată locuirii doar în perioada caldă din an, dar dacă vrei să profiți de avantajul psihic pe care îl oferă traiul într-un loc liniștit, există soluții rapide care pot face casa confortabilă și în perioada rece a anului.

Montează o sobă pe lemne, din oțel. Este foarte ușor de instalat, are un randament termic excelent și capacitatea de a încălzi suprafețe mari (care pot ajunge și la 75 de metri pătrați). Acestea funcționează cu material lemnos și sunt o investiție pe care o poate suporta orice buget. Modelele de seminee si termoseminee pot transforma casa de la țară într-un spațiu cald și primitor. Aceste sisteme au, în plus, marele avantaj de a fi extrem de simplu de utilizat și întreținut, oferindu-ți și plăcerea de a vedea și auzi focul din sobă. 

Pentru a avea tot confortul, adaugă un boiler cu o capacitate mai mare și o plită electrică pentru a muta bucătăria de vară în casă. Aceste câteva adaptări vor ridica la un alt nivel funcționalitatea casei, chiar și în absența utilităților din mediul urban. 

Pentru că vara nu-i ca iarna, verifică ușile și ferestrele și repară-le sau înlocuiește-le, după caz, pentru a avea o etanșare cât mai bună. Nu este necesar să faci investiții importante. Un tâmplar bun, câteva role de bandă izolatoare cu burete și eventual niște praguri noi pot rezolva orice problemă.

Atmosferă rustică

O parte din confortul unei case vine din atmosfera din interior. Nu face greșeala de a o decora în stilul unei case urbane și accentuează atmosfera rurală care se potrivește atât de bine cu un foc ce trosnește în sobă. Ideea este că nu e deloc dificil să amenajezi un spațiu confortabil, estetic și util în egală măsură.

Folosește elemente care să accentueze stilul rustic: covoare țesute, pături mițoase de lână, coșuri de nuiele (perfecte pentru a depozita mărunțișuri, dar și unul mare pentru lemnele de foc), și elemente de decor din lut. Sunt ușor de găsit și accesibile. Un cufăr vechi poate să devină măsuța perfectă de cafea, iar un balansoar din lemn, pe care-l poți căptuși cu perne, locul perfect pentru lungi ore de lectură la gura sobei, de exemplu.

Scoate din casă tot ceea ce nu folosești, nu aglomera spațiul inutil și folosește foarte puțină mobilă. O masă simplă din lemn este biroul ideal, dar și locul ideal pentru a mânca. Lasă geamurile libere pentru ca lumina să intre în voie. Utilizează tonuri naturale: kaki, verde, albastru, nuanțe de grena, maro și crem. Nu uita de imortele. Sunt decorative, durează luni în șir și înveselesc camerele.

Curtea casei

La țară, curtea este o extensie a locuinței, și își păstrează acest rol indiferent de anotimp. Dacă ai o verandă sau un chioșc de grădină, merită puțină atenție. Acoperă cu o foaie de cort lateralele verandei sau ale chioșcului pentru a proteja locul de ploaie și vânt și adaugă mobilier din plastic. Îți creezi locul perfect pentru cafeaua de dimineață, dar și pentru relaxare, după-amiaza, în zilele mai calde. 

Stai conectat cu lumea

Sunt rare localitățile rurale cu adevărat rupte de lume. Marea majoritate au acces la internet (sunt chiar mai mulți provideri), există televiziune prin cablu și calitatea semnalului este impresionant de bună. Poți instala în câteva zile un post telefonic fix, astfel încât să fii perfect conectat, prin mai multe mijloace, cu toată lumea. Toate acestea sunt amănunte care trebuie luate în calcul, mai ales dacă vei lucra de acasă din locuința de la țară, și care îți cresc confortul general.

Viața la țară se împletește foarte bine cu munca la distanță. Atmosfera liniștită este un avantaj pentru productivitate și eficiență, mai ales dacă ai tot confortul și toate condițiile necesare.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar publicat in colaborare cu Bricodepot