Este mult mai simplu decât pare să gătești vinete și ardei la microunde. Vei obține legume coapte perfect în câteva minute și se vor curăța de coajă mult mai ușor! Cu aceste legume poți pregăti un ghiveci de toamnă sau le poți folosi pentru o zacuscă savuroasă, împreună cu roșii, bulion și verdeață.
Sau pur și simplu le poți așeza în straturi, în caserole de plastic, pentru a le depozita la congelator pentru iarnă.
Dacă te-ai întrebat cum poți coace mai rapid vinete și ardei, noi îți arătăm cum poți pregăti aceste legume la microunde! Este adevărat că gustul lor va fi puțin diferit față de gustul vinetelor pe grătar, dar vor fi delicioase și se vor prepara mult mai repede!
Cum să coci vinete la microunde
Pentru o gustare rapidă cu vinete coapte poți folosi cuptorul cu microunde. De asemenea, pentru a coace vinetele pentru iarnă poți folosi tot cuptorul cu microunde. Iată ce ai de făcut!
Spală bine vinetele de praf, taie codița și fă câteva incizii în pulpa vinetelor cu vârful unui cuțit. Aceste tăieturi vor lăsa aburul să iasă și astfel elimini riscul ca vinetele să explodeze la microunde.
Pune vinetele întregi într-o tavă de sticlă termorezistentă și setează cuptorul cu microunde la temperatură medie. Pune deasupra un capac special din plastic pentru microunde. Lasă vinetele să se coacă pe o parte, apoi oprește cuptorul și întoarce-le pe partea cealaltă.
Lasă vinetele să se coacă alte 3 – 4 minute și oprește cuptorul. Verifică miezul vinetelor. Dacă este bine copt, moale și dulce, este gata! Dacă ți se pare că nu s-a copt suficient, mai lasă-le în cuptor alte 3 – 4 minute. Procesul de coacere nu durează prea mult!
După ce sunt gata vinetele, scoate-le cu un clește de metal din tavă, pune-le pe o farfurie întinsă și taie-le pe jumătate. Scoate miezul cu o lingură și lasă-l la scurs într-o sită încăpătoare.
Vinetele coapte se scurg de suc, apoi pot fi folosite la tocănițe, zacuscă și ghiveci sau la o salată de vinete cu maioneză. Sau le poți congela ca atare în caserole de plastic sau în borcane de sticlă.
Cum coci ardei la microunde
Ai putea spune că este imposibil să coci ardei la microunde! În realitate, orice legumă poate fi gătită în cuptorul cu microunde, dacă ții cont de faptul că trebuie crestată sau curățată de cotor, în funcție de caz.
Așadar, iată cum poți pregăti ardei la microunde:
Se spală bine ardeii kapia sau ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe și se pun într-o tavă de sticlă termorezistentă.
Ardeii trebuie așezați unul lângă altul și nu unul peste altul. Se introduc în cuptorul cu microunde și se acoperă cu capacul special. Se lasă să se coacă 3 – 4 minute pe fiecare parte.
Când sunt gata, se scot din cuptor și cât sunt fierbinți se acoperă cu folie de aluminiu sau folie alimentară, astfel încât aburii să ajute la îndepărtarea cojilor. După ce se răcesc, se curăță foarte ușor de coajă și se folosesc în diverse preparate delicioase sau se pot congela ca atare pentru iarnă.
foto: Shutterstock