Te-ai gândit vreodată să folosești cafeaua pentru a scăpa de mirosurile neplăcute sau ca să îți masezi picioarele obosite? Urmărește clipul video și citește mai jos cât de versatilă e cafeaua proaspăt râșnită.

Combină cafea cu ulei de măsline

Vei obține un scrub delicat pentru ten, care nu usucă pielea. Cafeaua fin râșnită și uleiul înmoaie și curăță stratul superficial de piele și lasă tenul mai proaspăt. Merită să încerci acest truc și să nu mai dai o grămadă de bani pe loțiuni scumpe din comerț.

Cafeaua, în combinație cu gelul de duș

Când simți nevoia unui exfoliant pentru întregul corp, nu trebuie neapărat să dai banii pe cosmetice scumpe. Amestecă gelul tău de duș obișnuit cu o lingură de cafea și masează decolteul, brațele sau picioarele obosite. Apoi revigorează-te cu un duș fierbinte. Pielea ta va fi mai fină, mai parfumată și mai tonifiată.

Repară mobila de lemn

Dacă au apărut mici fisuri sau găuri de mici dimensiuni în mobila de lemn de culoare închisă, folosește cafea solubilă să pregătești o pastă groasă cu apă și să acoperi crăpăturile. După ce ai umplut fisurile cu pasta din cafea, șterge în jur cu o lavetă umedă și lasă cafeaua să se usuce. Apoi lustruiește mobila cu ceara obișnuită.

Odorizant fin pentru mâini și pentru casa ta

Mirosurile neplăcute de usturoi, ceapă sau pește pot dispărea din bucătărie dacă râșnești o ceșcuță de cafea și o lași câteva minute pe masa. De asemenea, cafeaua proaspăt râșnită absoarbe și mirosurile neplăcute de prin cămară sau din alte spații mai puțin aerisite ale casei. Iar după ce pregătești o mâncare cu usturoi sau după ce cureți peștele, poți să folosești cafeaua să te speli pe mâini și scapi de mirosurile neplăcute.

Ramele tablourilor, mai strălucitoare

Vechile rame de lemn cu intarsii și modele complicate, în care s-a depus un strat mai gros de praf, își recăpăta frumusețea datorită cafelei. Le poți curăța energic folosind cafea și o lavetă umedă.

Poți să folosești cafeaua și pentru încălțăminte

Lustruiește ghetele sau pantofii maro cu puțină cafea și aceasta va estompa zgârieturile. După ce se usucă, șterge bine încălțămintea cu o lavetă moale și va căpăta un luciu nou.

imagine: Libertatea pentru femei