Vei fi surprinsă să vezi ce simplu este să scapi de petele de cerneală și de marker! Ai nevoie doar de un spray fixativ pentru păr și un gel cu alcool pentru mâini. Iată ce trebuie să faci ca să îți salvezi hainele și să cureți chiar și ultimele urme de cerneală.

Petele de cerneală și marker – cum scapi de ele!

Ingredientul minune care te ajută de fapt să scapi de aceste pete dificile este alcoolul. Dar nu orice fel de alcool, pentru că un simplu alcool sanitar s-ar putea să nu te ajute. De aceea, ai nevoie de fixativul pentru păr, care mai are și alte substanțe care atacă cerneala.

Alcoolul din fixativ și din gelul pentru mâini acționează ca un solvent

Iată cum să le folosești pe amândouă: pulverizează fixativ pe pată și lasă soluția să acționeze aproximativ 10 minute. Apoi aplică puțin gel de mâini și folosește o periuță moale să întinzi gelul și să cureți materialul. Lasă și gelul să acționeze încă 10 minute, apoi pune haina la spălat.

Fie că o speli de mână sau la mașină, rezultatul va fi același. Haina ta va fi curată!

Dacă petele de cerneală și marker sunt mai mari, mai profunde sau mai vechi, lasă fixativul să acționeze mai mult timp și folosește o cantitate mai mare, până când observi că cerneala începe să se dizolve.

sursa foto: Shutterstock