Cum recunoști hainele de calitate? Moda slow fashion se referă la colecții de designer. Acestea implică efortul, dedicarea și finisajele definitorii pentru ceea ce numim modă premium. Coco Chanel spunea că luxul nu este opusul sărăciei, ci al vulgarității. Iar vulgaritatea începe cu materiale de calitate inferioară, tot așa cum luxul începe cu materiale și creații de calitate.

Fie că ești în căutarea unor produse basic de calitate, fie că vă dorești produse cu personalitate, ar trebui să știi dacă ai în față o piesă bine făcută, care nu se va destrăma după câteva purtări. Citește care sunt calitățile după care recunoști hainele de calitate.

Citește și: Hainele sintetice sunt periculoase! Uite ce boli favorizează!

Cum ar trebui să fie materialul hainelor de calitate

Recunoști hainele de calitate și după materialul din care sunt făcute. Hainele din bumbac, lână, in, mătase, cașmir sau materiale sustenabile mai noi, asa cu sunt modalul și tencelul lasă pielea să respire. Totodată, nu își vor schimba forma după prima spălare și nu vor deveni mai subțiri, mai terne. Nu ajungi să vezi prin ele.

Cum ar trebui să fie finisajele hainelor de calitate

Un alt detaliu la care trebuie să te uiți ca să recunoști hainele de calitate este finisajul. O piesă vestimentară premium va avea întotdeauna niște sigilii pe care un ochi necunoscător le poate omite.
Piesele premium au mereu tivul bine determinat și cu o rezervă de tip suplimentară.

Fermoarele sunt ascunse sau acoperite cu o plachetă de material. Fermoarele expuse se pot agăța și pot, astfel, deteriora calitatea hainei.

Materialele lipite sunt un mare semnal de alarmă! O piesă vestimentară, de calitate premium, are îmbinăturile de material cusute, pentru o mai mare rezistență. În plus, la o haină premium modelul imprimeului se va alinia mereu la aceste cusături.

Citește și:

Sursa foto: dames.ro