Uneori, sutienele cu defecte pot fi reparate rapid, fără să fii nevoită să coși ceva, mai ales dacă nu ești prea îndemânatică. Iată cum să rezolvi cele mai frecvente probleme.

A ieșit sârma de susținere sau balena

Balenele, cum mai sunt cunoscute sârmele care susține cupele, se întâmplă uneori să rupă materialul și să iasă la suprafață. Este un adevărat coșmar să pățești așa ceva când ești la muncă sau pe stradă. Dar totul se rezolvă în câteva secunde. Mergi la prima farmacie, cumpără un plasture și folosește o bucățică mică din acesta pentru a lipi ruptura din sutien.

Soluția cu plasturele poate fi aplicată foarte ușor și este suficient de rezistentă pentru o vreme. Plasturii au un adeziv special conceput pentru piele, iar cei de calitate nu se dezlipesc nici la primul duș. Deci, este posibil ca plasturele să reziste până la prima spălare sau chiar și atunci când speli sutientul prima dată, după ce l-ai reparat.

Sutienele cu defecte. Bretele rupte

De cele mai multe ori, un sutien de calitate medie începe să aibă probleme cu bretelele după câteva luni de folosire. Elasticul bretelelor se lărgește și se răsucește. Acesta este un semn clar că trebuie schimbat, dacă îți plac foarte mult cupele și vrei să salvezi sutienul.

De asemenea, pot apărea probleme în cazul în care inelele bretelelor se rup. Acesta sunt azi majoritatea din plastic și cedează din cauza greutății. Un inel rupt poate fi înlocuit rapid cu o za din metal de aceeași dimensiune pe care o poți lua de la o bijuterie, de la o brățară sau de la un lănțișor.

Iar la mercerie se găsesc azi inele mici din plastic, albe și negre, special pentru bretelele de la sutien. Este suficient să le coși așa cum au fost făcute din fabrică și sutienul tău va fi ca nou.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei