Din această perspectivă, recompensele joacă rolul unor mici premii pe care ți le oferi, din când în când, pentru efortul depus, chiar și atunci când înregistrezi un eșec ori pur și simplu pentru a te simți bine. Și nu e vorba că nu ai fi apreciată de oamenii din jurul tău, ci de a face unele lucruri pentru tine, fără a aștepta ceva de la alții. În cele ce urmează, afli care sunt câteva dintre metodele prin care îți poți oferi recompense singură ori de câte ori dorești. 

Fă-ți mici cadouri și nu uita să ai grijă de tine

Ești obosită după o săptămână încărcată la locul de muncă și privești dezamăgită la weekendul în care nu vei ști ce treburi casnice să faci mai întâi. Este unul dintre scenariile des întâlnite care îți cam taie entuziasmul, oricât de optimistă ai fi. Și totuși, în loc să te lași copleșită de emoții negative, poți să ai o abordare diferită și să te gândești că tot efortul tău merită răsplătit cumva. 

Una dintre cele mai simple metode prin care poți să-ți schimbi mood-ul complet este să-ți faci un cadou deosebit, cum ar fi o pereche de cercei placați cu aur ori argint, cu pietre semiprețioase sau cristale Swarovski. O astfel de recompensă are, de fapt, un dublu rol. În primul rând, îți pune în evidență personalitatea și frumusețea, pentru că fashion nu înseamnă doar o vestimentație bine aleasă, ci și o accesorizare potrivită, de la bijuterii, pălării și eșarfe și până la machiaj. Apoi, îți reamintește că îți place să transmiți prin look-ul tău un mesaj puternic celor din jur, ceea ce înseamnă că e bine să nu renunți nici măcar o zi la ritualul tău de ingrijire a pielii sau de beauty, oricât de obosită ai fi și indiferent că ieși din casă sau nu.

Ia-ți câteva zile libere de la serviciu

Studiile au demonstrat că până și cele mai neînsemnate gesturi, cum ar fi să-ți bei cafeaua dintr-o ceașcă imprimată cu un portativ și cu toartă sub forma de chitară, pot reprezenta o recompensă, dacă tu le consideri așa. Așadar, nu este nevoie să-ți faci planuri complicate și să alegi lucruri sofisticate. Pentru a-ți păstra energia pozitivă este de ajuns să reușești să te eliberezi de stres și de grijile de zi cu zi. 

Din această perspectivă, ia-ți câteva zile libere de la muncă, indiferent că sunt în mijlocul săptămânii sau că le legi de un weekend. Ieși la o plimbare în aer liber, întâlnește-te cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme, fă o prăjitură, joacă-te în voie cu pisica sau cățelul, ori pur și simplu odihnește-te. O astfel de perioadă de liniște este ca un trofeu binemeritat după ce ai realizat un obiectiv important sau o modalitate eficientă de a-ți reîncărca bateriile, ca să poți face față cu succes unor provocări mai complicate.

Nu uita de hobby-urile tale

Hobby-urile sunt unele dintre cele mai puternice stimulente pentru buna ta dispoziție, mai ales atunci când a trecut multă vreme de când le-ai acordat atenție. Gândește-te la pasiunea ta pentru teatru și că ai participat cândva la niște cursuri în acest sens. Reia-le și, de data aceasta, implică-te într-un proiect care să aibă ca finalitate o piesă de teatru. Cea mai mare recompensă va fi nu numai șansa de a cunoaște oameni care împărtășesc aceleași valori ca și tine, ci și faptul că ai explorat o altă latură a personalității tale. Apoi, dacă ești o fire practică și adori să gătești, ia în calcul varianta de a-ți transforma plăcerea de a face prăjituri delicioase ori zacuște după rețete proprii într-un mic business. 

Orice astfel de inițiativă reprezintă o modalitate eficientă de a-ți păstra energia pozitivă, chiar dacă rezultatul final poate nu este pe măsura așteptărilor. Important este să încerci și să nu regreți că nu ai făcut nimic pentru a-ți împlini un vis realizabil. 

Folosește eficient timpul liber

Starea ta de bine este strâns legată de stilul de viață pe care îl abordezi. Dincolo de o dietă cât mai echilibrată, de a te hidrata corespunzător, a dormi cel puțin șapte ore pe noapte și de a face sport cel puțin 30 de minute pe zi, este foarte important ca timpul tău liber să fie de calitate. 

La final de zi, încearcă, de pildă, să te răsfeți cu o baie cu spumă, ascultând muzica preferată ori să te uiți la filmul preferat împreună cu cei dragi. Indiferent ce alegi, reține că este esențial să creezi un echilibru între viața personală și serviciu. Prin urmare, nu rezolva problemele de la muncă în timpul tău liber, închide-ți notificările de la email și, în general, detașează-te de stresul provocat de locul de muncă.   

Indiferent ce alegi să faci, că îți iei un cadou inedit, că te bucuri de o plimbare în natură, că devii un personaj într-o piesă de teatru sau că pur și simplu citești o carte bună în timp ce te relaxezi într-o baie cu spumă, important este felul în care privești tu lucrurile. Nu uita că orice obiect ori gest poate fi o recompensă pentru tine, atâta vreme cât îți dă senzația că meriți. 

Sursa foto: Roxanne’s Jewellery

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu roxanne.ro