Fie că preferi culorile în ținute sau hainele monocrome, că îți place să porți bijuterii aur sau din alte metale prețioase, important este să te simți bine atunci când te privești în oglindă. Fiecare femeie are o relație specială cu bijuteriile pe care le poartă. Fie că sunt cumpărate sau primite cadou, moștenire de familie sau create pe comandă, acestea valorifică fiecare parte a corpului, atunci când sunt purtate.

Dar cum alegi bijuteriile potrivite? Ți-am pregătit aici câteva sfaturi utile care să te ajute în alegerea celor mai potrivite bijuterii.

Materialul din care sunt făcute

Dacă îți plac bijuteriile din aur, fii atentă la caratele pe care le au. Indicat este să îți alegi aur de 18 sau de 14 carate. Trebuie să știi că aurul, cu cât este mai curat, cu atât este mai casant. În momentul în care are în compoziție și alte aliaje, devine mai flexibil și mai ușor de purtat. De asemenea, culoarea aurului este dată de aliajele cu care este combinat, așa a apărut aurul alb, galben sau roz.

La toate bijuteriile, și la cele din aur este importantă dimensiunea pe care o alegi. Dacă vrei să mergi în magazinele de bijuterii și să probezi la fața locului, acolo vei primi ajutor de la un consultant. Dacă optezi pentru cumpărături online, este necesar să știi dimensiunile, mai ales la inele, brățări și lănțișoare.

Bugetul pe care îl investești

Banii pe care îi aloci pentru achiziția bijuteriilor din aur sunt o investiție pe viață. Dacă ai buget trimestrial sau anual, poți să îți cumperi fără nicio grijă câte o bijuterie din aur, pe care să o porți sau pe care să o păstrezi și să o transformi în moștenire de familie.

Designul și forma bijuteriilor

Înainte de orice, alege o bijuterie doar dacă îți place. Preferi designul minimalist sau pe cel clasic, atunci oferta poate fi variată, dar cele mai multe bijuterii le vei găsi din aur galben, la acest capitol. Tot aici se încadrează și seturile de cercei, pandantiv și inel. Sau brățară și lănțișor. Dacă alegi să mergi pe clasic, acestea sunt cele mai potrivite variante pentru tine.

Îți plac bijuteriile supradimensionate și ultramoderne. Aici poți alege montură în aur alb sau chiar roz, pentru un plus de extravaganță. Dacă ești o fire curajoasă, și aurul galben este o opțiune pentru bijuterii mari cu sau fără pietre adăugate.

Cum porți bijuteriile în funcție de ținute

Stilul personal se reflectă și în ținutele pe care le porți. Dacă ești o fire veselă și exuberantă și alegi ținute colorate, atunci sfatul nostru este să le accesorizezi cu bijuterii simple, chiar dacă sunt mai multe. Poartă lănțișoare unul lângă altul sau mai multe brățări, dar ai grijă să fie același model.

Dacă ești o fire clasică, atunci îți poți pune bijuterii simple, clasice, din același set, care să se asorteze cu outfiturile alese.

Dacă ești o fire nonconformistă căreia îi plac ținutele ultramoderne, atunci poți opta pentru o singură bijuterie mare, care să evidențieze ținuta cu care ești îmbrăcată.

Cel mai important lucru când alegi bijuteriile este să te simți bine și să zâmbești de fiecare dată când le porți. Că se asortează cu anotimpul, cu hainele, cu nimic altceva, esențial este să îți ofere emoții pozitive.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu aursiargintaec.ro