Creează o atmosferă intimă

Sursele de lumină caldă artificială sunt esențiale pentru zilele de iarnă când afară se întunecă mai repede și ai nevoie de lumină. Nu te mulțumi cu cea oferită de o lustră sau de spoturi, deoarece adesea acestea pot fi prea reci pentru atmosfera pe care ți-o dorești. Optează pentru surse adiționale care te ajută să creezi nivele diferite de lumină, care să-ți permită să muncești mai târziu în zi, spre seară, și care să se potrivească stilului de design general din casă. Câteva corpuri de iluminat interior noi pentru camerele în care petreci cel mai mult timp te vor ajuta semnificativ atât în activitățile de zi cu zi, dar și pentru a te bucura de un nou nivel de inspirație și stare de bine.

Pune accent pe căldură

Căldura specifică stilului hygge nu se referă doar la cea oferită de sursele de încălzire termică din casă, ci mai mult la senzația pe care ți-o oferă întregul decor. De la covoare groase pufoase la pături din lână sau materiale moi, acestea te vor ajuta să te simți protejat de stres, dar mai ales de vremea de afară. Poți decora întreaga casă cu elemente de inspirație naturală, din materiale precum lemnul sau bumbacul natural, dar nu uita să incluzi și lumânări de dimensiuni mari. Acestea pot fi așezate pe mesele mari de dining, deasupra șemineului sau pe polițe instalate strategic pe pereții unei camere. Nu uita că poți opta și pentru variante de candele fără flacără pentru un plus de siguranță, mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie curioase.

Optează pentru o paletă de culori neutre

Cele mai multe amenajări în stil hygge implică un design minimalist, cu elemente scandinave. Albul predomină, însă este mereu combinat cu finisaje sau mobilier cu aspect de lemn natural. Nuanțele deschise invită la mai multă relaxare, iar o paletă de culori neutre te va ajuta să decorezi cu inspirație din natură. Poate cel mai important aspect de care să ții cont când decorezi în stil hygge este că sentimentul care predomină când ești acasă trebuie să-ți ofere liniște interioară. De asemenea, dacă îți dorești ceva mai interesant și original, poți opta pentru nuanțe pastelate ale culorilor tale preferate. Inspiră-te din trendurile pentru anul 2020 și alege opțiunea cea mai potrivită pentru decorul pe care îl pui la cale. 

Un decor hygge pentru iarnă nu doar că îți va scoate locuința din monotonie, dar va avea efecte pozitive asupra felului în care vezi lumea. În special dacă suferi de sensibilitate față de lunile geroase, adăpostește-te în locul tău preferat, cu o amenajare de vis.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu bricodepot.ro